Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Fredagen den 16/6, 2006 - 21:38
Varför börjar en ny dag när det är mörkt?
Vad/vem/vilka styrde egentligen hur det skulle bli de där allra första gångerna för väldigt länge sedan när man började dela upp sin tillvaro i timmar, dagar, veckor, månader och år och så vidare vartefter man insåg hur det låg till med solen och vår plats i det hela.

Nu är det så att klockan 00:00, dvs midnatt, så startar en ny dag.
Jag tycker dock det är rätt ologiskt att denna så kallade nolltid/starttid är satt att ske just då den nu sker. För de allra flesta på vår jord är det precis inledningen på en mörk period av dygnet som startat.
För majoriteten är det då också hög tid att gå och lägga sig och sova sina 7-8 timmar. Jag tycker det är rätt dumt att ett nytt dygn alltså inleds med att man går och lägger sig. Ett nytt dygn borde väl innebära just en nystart, inte att man behöver vila för att orka med slutet av dygnet.

Solen går upp olika tider på dygnet beroende på årstid och skiljer sig med ett par minuter per dag, så att helt styra nolltiden utifrån när solen går upp blir rätt krångligt med tanke på att man konstant måste ställa om sin klocka. Men just nära klockan 00:00 går väl solen aldrig upp nånstans i princip, bortsett midnattssol och liknande som finns på ett par ställen.

Mitt förslag är att flytta nolltiden till något närmare dagens 03:00-06:00 nånting då solen till största delen av året tittar upp över horisonten, så att folk mer vaknar upp till en ny dag både bokstavligt och bildligt, och möts av att solen tittar fram.
Givetvis är det alldeles för sent att göra en sådan här ändring nu över hela vår planet, skulle jag tro, men man kan alltid fundera på varför man gjorde det så knasigt från början.
Kommentarer: 2 stycken.

Lämna en kommentar till inlägget du just har läst, förhoppningsvis.

Namn:

Kommentar:

Anti-spam: Den smala elefanten är inte tjock, den är såklart!
Kommentaren postad torsdagen den 29/6, 2006 - 11:32
Per
Bra förslag. Varför inte dra det ännu längre och låta alla ha sina egna individiuella tider baserat på vilka vanor de har.

"Ska vi fika på lördag? Vi kan väl säga kl 05:00 Per-Helg-Tid"

Eftersom Per stiger upp senare på helgen än på vardagar har han naturligvis olika klockar för att mäta starten på dagen.

Kommentaren postad torsdagen den 29/6, 2006 - 13:33
Smala Elefanten
Det är just det där jag menar skulle kunna bli lite knasigt om man konstant ska rätta sig efter när solen går upp, då det som sagt skiljer sig från dag till dag, hehe. Så att rätta sig efter varje enskild person är givetvis klart mer förvirrande, men skulle kunna bli rätt kul.
Däremot skulle man som sagt kunna flytta nolltiden ett par timmar framåt rakt över hela vår jord.