Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Lördagen den 17/6, 2006 - 21:06
Vem attans är Smala Elefanten egentligen?
En del av det som står nedan stämmer inte längre (2011), men jag orkar inte fixa till en ny berättelse om vem jag är. Så det nedan kan istället ses som hur det delvis varit för mig.

FredrikDet är jag som är den smala elefanten. Och jag i detta sammanhang är Fredrik Wicksell, född i maj 1977, boendes i en förort strax söder om Stockholm.

Sedan juni 1999 lider jag av paniksyndrom. Vad det beror på är lite för långt att reda ut här, men i stora drag kan man säga att det beror på min otroliga skräck för att spy/må illa. Paniksyndrom innebär för mig att jag inte klarar av att åka buss, tåg, tunnelbana. Bil funkar bara i närområdet kan man säga. Att vistas i andra byggnader än hemmet är också jobbigt/omöjligt, så det blir mycket saker köpta via nätet istället för att tassa in i en affär direkt. Detta leder också till att jag inte direkt har något jobb, mer än att jag till 40% jobbar åt min gamla idrottsförening.

Fredrik funderarVarifrån kommer just namnet smala elefanten är jag rätt säker på att du undrar över.
Det hela beror på att jag givetvis är så ruskigt smal.
Just elefant-delen av namnet kommer sig av att jag var en av medlemmarna i den humorgrupp jag och ett par andra hade i gymnasiet, och den gruppen hette just Elefantgruppen. Jag var helt enkelt den smala elefanten.

Sedan tycker jag det är en ruskigt kul motsägelsefull liten skapelse, då elefanter av naturen sällan är just smala. I övrigt tycker jag djuret elefant kan passa rätt bra in på mig eftersom dessa djur anses rätt smarta, vilket jag tycker mig ha fog för att få kalla mig. Smart då alltså, inte elefant.
Kommentarer: 6 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Lämna en kommentar till inlägget du just har läst, förhoppningsvis.

Namn:

Kommentar:

Anti-spam: Den smala elefanten är inte tjock, den är såklart!
Kommentaren postad onsdagen den 12/7, 2006 - 23:35
Anneliesman
Bra att du delar med dig om sådant som man i vanliga fall inte hör något om!! Hoppas att du blir kvitt paniken snart.

Kommentaren postad torsdagen den 13/7, 2006 - 11:11
Smala Elefanten
Jo, det känns klart bättre för mig i alla fall när folk runt om vet varför jag beter mig som jag gör i vissa situationer. Synd att inte fler med samma problem som jag inte "vågar" vara lika öppna med det.

Kommentaren postad onsdagen den 28/3, 2007 - 20:52
Patrik Wicksell
Hej! Patrik Wicksell här. Du hade varit in på min hemsida och skrivit. Jag tror inte du kan vara min fars brorsson. Min farbror var bara 14 år när du föddes. Vad heter dina föräldrar? Du kanske är någon släkting till min pappas farbröder. Mvh/Patrik

Kommentaren postad söndagen den 7/12, 2008 - 20:45
Patrik Wicksell
Hej Fredrik!
Patrik wicksell här som är din fars brorsson. Sökte på Wicksell och då dök du upp helt plötsligt..Du får ursäkta om jag inte stavar rätt alla gånger då det beror på min dyslexi..Dina päron var nere för ett tag sedan och hälsa på synd att du inte följde me hade varit kul att träffas ! Kommer inte riktigt ihåg nä det var senast men tror att de var på farmors begravning? men jag kan ha fel ... ha det bra så länge och hälsa päronen MVH Patrik wicksell

Kommentaren postad måndagen den 26/10, 2009 - 14:55
Johanna
Det låter jättejobbigt att ha paniksyndrom. Jag har själv problem med ångest men har tagit hjälp av psykolog. Jag hoppas att du inte accepterar att du har paniksyndrom och att det alltid kommer att vara så? Har du testat KBT? (Kognitiv beteende terapi). Hoppas det löser sig! Ge inte upp, ok? :)

Kommentaren postad tisdagen den 27/10, 2009 - 01:38
Smala Elefanten
Tackar för stödet, Johanna!
Det svåraste är nog att även om man blir mycket bättre på att klara av vardagen, så har jag den underliggande orsaken till mitt paniksyndrom att jobba vidare med. Det senare känner jag just nu som något omöjligt, men att jag till mångt och mycket bör kunna komma tillbaka till stadiet innan bägaren rann över helt. Även om jag då inte är helt frisk så att säga, så var det i alla fall en roligare vardag som inte hindrade mig lika mycket som nu.
KBT har jag provat på med lite blandat resultat. Tror det gäller att vara i en viss "bra" fas när man tar itu med det, så det inte känns alldeles för brant i början för att ens se en förbättring.
Hoppas du får ordning på dina problem också någon dag, Johanna! :-D