Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Tisdagen den 6/6, 2006 - 13:55
Fotbollstränare med fotbollsskor under match
Det är skrämmande vanligt att man vid fotbollsmatcher ser tränaren och hans medhjälpare tassa runt vid sidan av planen i fotbollsskor och träningsoverall.
Det är inget fel att de har träningsoverall, men varför i hela friden har de just speciallanpassade skor för fotbollsspelande? Räcker det inte med vanliga joggingskor eller dylikt? Det måste vara så att de förväntar sig att något ska hända i matchen som kräver denna typ av sko och att de då är redo på stört. Vad som skulle kunna hända vet jag inte riktigt, mer än att de kanske panikbyter in sig själva om nån spelare blir skadad och tiden är knapp.

Om man börjar tänka lite på andra idrotter där ledare/tränare vid sidan om vid tävlingstillfället skulle vara fotbeklädda på samma vis som utövarna blir det genast rätt komiskt.
Tänk er hockeytränaren tassa runt med skridskor på fötterna i båset. Eller tränaren för undervattensrugby står vid bassängkanten i kostym och simfötter. Extra kul om han har ett cyklop på sig också.
Kommentarer: 5 stycken.
Kategorier: Sport, Fotboll

Lämna en kommentar till inlägget du just har läst, förhoppningsvis.

Namn:

Kommentar:

Anti-spam: Den smala elefanten är inte tjock, den är såklart!
Kommentaren postad lördagen den 10/6, 2006 - 22:54
normod
Eller så är det sponsorn som bestämt att alla sponsrade som syns måste ha deras skor (av en ny modell som de lanserar kanske?). Att skicka med andra skor till tränaren vore opraktiskt och ger ingen direkt skillnad för tränaren (som skridskor eller cykop gör).

Kommentaren postad lördagen den 10/6, 2006 - 23:28
Smala Elefanten
Nej du, normod, det är jag till 99% säker på att så inte är fallet.
Att dessa tränare som det handlar om skulle vara tvingade att via sponsorn ha just fotbollsskor på sig är otänkbart, speciellt med tanke på den minimala stund dessa eventuellt skulle exponeras. När de väl syns, på avstånd oftast, är det snudd på omöjligt (om man inte är skomärkesexpert) att se vilket märket är. Bortkastade pengar för sponsorn i så fall helt enkelt.
Nej jag är övertygad om att det är av privata skäl dessa tränare beklär sig med fotbollsskor även under match. En teori kan vara att de kanske känner sig mer delaktiga i matchen på det viset, att de saknar tiden som spelare (då de flesta tränare har en spelarkarriär bakom sig) och vill förlänga det lite symboliskt.

Kommentaren postad lördagen den 10/6, 2006 - 23:42
normod
Jag håller inte med. För det första handlar exponering handlar inte om att trycka upp en logo ansiket på folk exempelvis om att du ska känna igen Umbros fotbollsskor som "Skorna som Svennis har" när du står i butiken.

Min teori är också att tränaren har valet att antingen se proper ut (det är ett tämligen respekterat yrke) i korsym och kostymskor eller kläder som visar hans lagtillhörighet. Lämpligt är då att använda träningsoverall och -skor som sponsorn tillhandahåller.
Men det är klart, nog känner tränaren sig mer delaktig om han byter om tillsammans med laget och har liknande kläder vid matchen.

Kommentaren postad lördagen den 10/6, 2006 - 23:50
Smala Elefanten
Fast grejen är att laget ytterst sällan är sponsrade med fotbollsskor från en och samma leverantör. Det är individuella kontrakt på skofronten vad gäller spelarna, och därav högst otroligt att tränaren i sig då skulle fixa sig en egen sponsor vad gäller fotbollskor för matchbruk.

Men som sagt, det är inte det att de tassar runt i träningsoverall eller dylikt för att visa lagtillhörighet som är det jag funderar över. Det är just detta med fotbollsskor i ett totalt onödigt läge.
Om man i sportbutiken står och ska välja skor är det väl mindre troligt att nån vill köpa skor för att bli som Svennis eller nån annan tränare, och därmed inte vara med och spela med de andra pojkarna på gården, utan istället sitta bredvid och gasta i sina fotbollsskor á la Svennis (som dock är en som aldrig har sådana skor under match, som tur är).

Kommentaren postad lördagen den 10/6, 2006 - 23:57
normod
Okej det låter som om du har rätt med sponsorgrejen.
En tanke är dock att fotbollskor och overall blivit något av en dresscode för fotbollstränare. I mindre ligor, knattelag och så vidare leder ju tränaren uppvärmning och övning och då behövs skorna.