Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Måndagen den 22/9, 2008 - 20:05
Smala Elefanten som julstjärna
LjuselefantUnder ett par dagar har jag jobbat med att göra en alternativ julstjärna inför den stundande julen (faan vad tiden går fort).

Då jag bor så att jag har utsikt över Hallunda Centrum, och tvärtom, så tänkte jag att det vore lite kul med något större som skulle kunna beskådas av folk där nere en 100 meter bort. Men eftersom var och varannan lär ha just dessa klassiska julstjärnor när det är dags så lär en sådan dränkas i mängden, även om den är större än de allra flesta runtomkring. Här behövdes något annat.
Efter kort tankeverksamhet kom jag fram till att det således bör vara min logotyp Smala Elefanten som bör göras synlig och lysande. Sagt och gjort! Här nedan kan du läsa hur det gjordes.

En 3 meter lång ljusslinga inhandlades för billig peng på Rusta. Logotypen skrevs ut i mindre bitar på papper och sattes sedan ihop till en mall. Denna nyttjades för att klippa ut en stadigare figur i wellpapp. Figuren är drygt 60 cm hög.

Till en början gjorde jag så att jag fäste ljusslingan runt wellpappfiguren med hjälp av tunn metalltråd. Detta blev dugligt, men inte speciellt snyggt. Det skulle nog se bra ut på långt håll, men här hemma på andra sidan figuren vill man ju även att det ska se bra ut också, vilket det inte gör med en stor wellpappgrej som skymmer hela fönstret och massa metalltrådståtar överallt.

Försök två var att utifrån detta med metalltråden på wellpapp böja till, av två lager montageband inhandlat på Biltema, en exakt likadan form som insidan (slingan gick inte att böja exakt som logotypen) och sedan fästa denna metallform där genom att surra björntråd längs med hela vägen. Detta gick inget vidare, i alla fall inte samtidigt som det hela delvis satt fast i wellpappen för att behålla fomen. Så jag tog loss wellpappen helt igen och rätade ut slingan, för att i ett helt rakt läge surra fast med björntråd. Det såg riktigt lovande ut till en början, men blev rätt mycket pannkaka när jag väl började böja till detta till sin rätta form. Pannkaka blev det eftersom tråden gick av här och var när spänningarna i vissa svängar blev för stora.

Det slutliga försöket var att från detta rätt misslyckade försök med björntråd, där jag trots allt hade formen något sånär rätt, istället gå på med vanlig transparent tejp med lagom stora mellanrum. Många många varv blev det på rätt många ställen. Typ en hel rulle, hehe. För att sedan staga upp det hela än mer, då dubbelt montageband trots allt blir rätt sladdrigt i detta format, så satte jag dubbla bitar av detta montageband på strategiska områden. Under det senare skedet, och även under tejpsurrandet, var det trots allt väldigt bra att ha wellpappfiguren som mall, så det jobbet var inte helt i onödan. Dock kunde jag helt ha skippat det här med björntråd och metalltråd.

Totalkostnad för det hela går på drygt 100 kr. Det var betydligt mindre än jag hade räknat med när jag först fick denna idé.
Kommentarer: Bli först!

Lämna en kommentar till inlägget du just har läst, förhoppningsvis.

Namn:

Kommentar:

Anti-spam: Den smala elefanten är inte tjock, den är såklart!