Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Onsdagen den 14/6, 2006 - 19:00
Symboliken i Telenors reklam
Nu när Vodafone blivit Telenor, som vi sett i ett otal olika reklamfilmer som just nu går som bäst i var och varannan reklampaus, har jag funderat lite på hur man ska tolka dessa reklamfilmer, speciellt jämfört med dem gamla från Vodafone-tiden.

Från gamla Vodafone-reklamerna är det bara en av snubbarna kvar, han som nu i Telenor-reklamernas inledning var den som sjöng på deras första fest efter "uppköpet".
I reklamerna om Telenor, och de första vi-ska-gå-ihop-reklamerna då Vodafone fortfarande fanns kvar, ska man få uppfattningen om att det är precis som vanligt, men att det bara är namnet som bytt från Vodafone till Telenor.
Uppenbarligen verkar det dock även vara så att man ska förstår att ett par personer fått kicken, då tidigare reklamstjärnorna bytits ut mot två andra snubbar och en tjej som man kan gissa kommer från Telenor-sidan. Fast det kanske bara är jag som ser den kopplingen.
Kommentarer: 8 stycken.
Kategori: Reklam

Lämna en kommentar till inlägget du just har läst, förhoppningsvis.

Namn:

Kommentar:

Anti-spam: Den smala elefanten är inte tjock, den är såklart!
Kommentaren postad fredagen den 16/6, 2006 - 14:41
Daniel Svantesson
Förstår din tanke, men samtidigt tycker jag itne att det är värt att lägga ner för mycket tid på att tänka på ett sånt pinsamt försök att skapa en ny folkhemsklassiker i stil med ICA-Stig och Ipren-mannen. Tycker att de har misslyckats med hela konceptet och blir lätt irriterad varje gång jag ser reklamerna.

Kommentaren postad fredagen den 16/6, 2006 - 15:16
Smala Elefanten
Jo precis, det du säger är givetvis det klart mest irriterande. Men det är så uppenbart att jag inte ens tog upp det. Ofantligt trött på reklamer som försöker vara nån form av såpa där man ska ha sett alla reklamerna innan för att förstå den senaste. Det var kul i början med ICA, men även de har spårat ur totalt nu.
Det jag skrev var mer en grej som slog mig helt plötsligt, speciellt i detta tidevarv när fler och fler företag köps upp eller går ihop och givetvis då också minskar på antalet anställda. Att man då även kan se det fenomenet direkt i reklamen är rätt lustigt, och något som väl Telenor inte räknat med.

Kommentaren postad torsdagen den 29/6, 2006 - 10:26
Per
Hehe, intressant analys. Tolkar men det vidare verkar det också som att den som ev. får vara kvar är företagets mupp, snarare än de seriösa och duktiga.

Kommentaren postad torsdagen den 29/6, 2006 - 10:51
Smala Elefanten
Ja Per, det stämmer nog bra det med. Muppar är underskattade verkar det som, i alla fall om man tittar på andra företags olika reklamfilmer.

En annan sjuk grej i en av Telenor-reklamerna är att en av snubbarna frågar hur man ska starta en viss film, och får som svar att det är F1-knappen som gäller. Telenor verkar göra allt för att framstå som icke trovärdiga. Var och varannan kotte vet att just F1-knappen i de flesta applikationer är till för att få fram hjälpfunktionerna. Tror inte ens att mer datorovana tror att F1-knappen skulle vara en möjlig knapp för att starta filmer på sin dator.

Kommentaren postad torsdagen den 29/6, 2006 - 11:37
Per
Precis, men man kanske vill förmedla att på Telenor är det just F1 knappen som gäller i alla lägen?

"Hur startar jag en film"
"Ingen aning, men tryck F1 så får du hjälp med det."

Tänk så mycket man kan läsa ut i deras filmer ;)

Kommentaren postad torsdagen den 29/6, 2006 - 13:39
Smala Elefanten
Aaah, där kom du allt på det. Så måste det givetvis vara.
Telenor har ingen utbildad kundtjänstpersonal, utan de får alla sina svar från den magiska F1-knappen i alla lägen. Till råga på allt är det säkert den där snubbens morsa (som ringer) som är företagets överguru.

Kommentaren postad tisdagen den 11/7, 2006 - 21:37
Jerry
Vill bara kommentera att den reklamen med F1-knappen finns en "dolt" budskap. Sebastian klagar genom att säga: "Hur får jag igång den här fii-lmen." Med betoning på "i" så låter det som om han ska säga "fi*t"-filmen. Sen kommer den andra in i bilden och säger åt honom att trycka på F1-knappen. Tänk efter: orden, Fi*t och F1. F-tt/F1 knapp.
Hoppas ni förstår vad jag menar.

Kommentaren postad tisdagen den 11/7, 2006 - 21:54
Smala Elefanten
Det läskigaste är att du kommer ihåg namnen på karaktärerna, Jerry. ;-D

Annars tycker jag reklamfilmerna mer och mer ska framstå som att man bland folket på Telenors kundtjänst kan komma att få hjälp av en som inte förstår något av teknisk natur över huvud taget, hehe.
Det känns tryggt.