Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Torsdagen den 18/9, 2008 - 14:40
Släck lyset!
Sovförsök
Mer sovförsök
I senaste reklamen för försäkringsbolaget if... försöker tre personer sova skönt i ett mörklagt testlabb. Men enligt damen som verkar vara en testövervakare, och som är reklamens speakerröst, sover dessa inget bra på grund av att de ligger och oroar sig för en massa dyra saker de köpt oförsäkrade.

Jag är dock säker på att det beror på en mycket enklare orsak än så, och att dessa testpersoner därmed kan komma betydligt billigare undan än att behöva fixa en troligtvis långt ifrån gratis försäkring hos företaget ifråga. Ge helt enkelt faan i att peka med ljuskäglan från en ficklampa rakt upp i ansiktet på dem så lär nog sömnen inte störas!


Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Media, Reklam

Torsdagen den 28/8, 2008 - 14:05
What the fuck!
What the fuck
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Humor

Onsdagen den 27/8, 2008 - 13:49
Vad du ser är vad du får, eller?
Det kan vara så att jag börjar bli så gammal att min syn försämrats klart påtagligt med åren, men nog ser väl det där trots allt ut att vara radergummi och inte säkerhetsnålar (eller sakerhetsnalar för den delen).
Ska bli lite spännande att se om dessa radergummin, som var det jag faktiskt behövde, verkligen funkar som de ska också. Man blir allt lite osäker på det hela med en sådan förvirrande förpackning som denna.

Raderade säkerhetsnålar
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Måndagen den 28/7, 2008 - 20:16
En hel busslast med barn

Jag hade på känn att det där med att jag skaffade 53 barn i min livliga ungdom en dag skulle ligga till min nackdel när jag nu letar efter någon att dela min vardag och bilda familj med. Attans också!
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Söndagen den 27/7, 2008 - 13:47
Konfekta trollar bort sig
KonfektatrolllEn sak jag funderat på varje gång jag köpt mig en godispåse "jätte"salt från tillverkaren Konfekta är varför det är ett troll som figur på påsens framsida.
Borde det inte vara just en jätte istället?

Nu är det väl så att tillverkaren faktiskt haft för avsikt att ha en jätte där på framsidan, men inte riktigt lyckats få till det enligt mig. För mig är en jätte en betydligt större variant av en vanlig människa, dvs ser rätt normal ut men större på alla vis.
Det på påsens framsida nu känns mer trollikt med den stora näsan och munnen med ett fåtal tänder i, samt inte direkt någon vardaglig klädsel för en människa.

En annan grej är att godiset långt ifrån är jättesalt, så det känns lite som att man blir lurad om man inte provat det förr och förväntar sig något riktigt salt. Däremot är det gott i sig, vilket kanske är det allra viktigaste trots allt.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Lördagen den 26/7, 2008 - 15:30
Ett kanonerbjudande från Teknikmagasinet!

Nej tack, Teknikmagasinet. Om jag nu vill ha två plektrum kommer jag nog försöka inköpa dem som två enskilda köp med några minuters mellanrum istället för att behöva betala för priset av tre vid ett tillfälle.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Besynnerligt, Språk

Söndagen den 8/6, 2008 - 11:59
När saker får ett namn
Min panikångest grundar sig helt och hållet på min skräck för att må illa och spy.
Inte för att jag trodde att jag var helt ensam om att ha en sådan skräck, men jag hade inte räknat med att det faktiskt fanns ett namn för det. Fram till att jag läste en artikel i Aftonbladet idag vill säga. Det kallas tydligen emetofobi. Där ser man.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Söndagen den 27/4, 2008 - 16:22
Ett litet l kan väl inte vara så noga, eller?
Korrekturläsaren för företaget bakom reklamsidan nedan måste ha fått många ironiska "Bra jobbat!" av arbetskamraterna på jobbet dagen efter att det så kallade Sverigehäftet trillade ner i massor av svenska brevlådor, då just häftets baksida hade reklamsidan ifråga.
Man börjar samtidigt fundera på om det verkligen ska vara efi som ligger bakom och inte sfi (svenska för invandrare) i nån form av underfundig men ytterst svårtolkad samhällsinformation och marknadsföring.

Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Reklam, Språk

Fredagen den 11/4, 2008 - 23:15
Sockerfällan
Man får passa sig när man åker hiss och nyss har varit och inhandlat större mängder med snask och andra sötsaker. Det kan sluta väldigt illa om man inte är uppmärksam.

Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Torsdagen den 3/4, 2008 - 10:56
Restskatt
3000 kr i restskatt. Tack för det Skatteverket!
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Lördagen den 15/3, 2008 - 00:03
Tvångstankar på våning fyra
HöjdproblemLägenheten jag just flyttat in i ligger på våning fyra i ett höghus. Huset som sådant står sedan alldeles på toppen/sluttningen av en större ås, vilket gör att det är diverse källarvåningar på ena sidan utöver bottenvåningen.
Så på ena sidan av lägenheten är det fyra våningar upp, medan det på andra sidan är sex våningar upp. När det dessutom rätt snabbt bortom markplanet på den senare sidan sluttar neråt mot ett stort höghusområde upplevs det som att man är rätt mycket högre upp än avståndet ner till marken alldeles intill huset.
Det där med att man bor på fjärde våningen, som kontraktet säger, blir alltså klart missvisande på det mentala planet (och det faktiska planet beroende på vilken sida av huset man syftar på) när man tittar ut genom fönstret.

Problemet med det ovan är att jag inte vant mig vid denna höjd. Än skall tilläggas, för jag hoppas det går över inom kort. Just nu får jag då och då nån form av tvångstankar om att vilja hoppa ut genom något fönster eller via dörren (franskt fönster) placerad i vardagsrummet. Detta vore inte så besvärligt om det bara kom när man stod alldeles intill ett fönster och tittade ut, men när det som nu kommer även när jag är flera meter ifrån och inte ens tittar ut gör det mig lite bekymrad. Det är (nästan) så att jag måste hålla om något stort otympligt när det är som värst för att försvåra en eventuellt dum handling utifall att jag skulle tappa kontrollen av mina "friska" viljor. Läskigt!

Jag har egentligen inte haft några större problem med höga höjder, men det har kommit smygande mer och mer efter en händelse för något år sedan eller så. Då besökte jag en bekant som bor i en lägenhet vars läge påminner om denna lägenhetens, dvs på en bergssluttning. Jag var redan innan lite paniknervös på grund av resan dit och besöket som sådant då jag i det stadiet av min sjukdom inte var lika frisk som nu. När jag sedan tagit hissen upp till våning tio för att sedan tassa ut på en loftgång blev jag väldigt överraskad (negativt sett) av den upplevda höjden, enligt samma "synvilla" som ovan. Min högst personliga teori är nu att jag med tiden kopplat ihop lite av obehaget med hög höjd med det då större obehaget av panikångest, av helt andra orsaker, som jag just då kände. Att jag nu alltså får flashbacks till den här händelsen och känner panikkänslorna, mer än att bara känna lite allmänt obehag som de allra flesta känner vid höga höjder.
Hur detta dock får mig att tänka dumma tankar även när jag inte ens ser den höga höjden här i lägenheten kan jag inte förklara, men det ovan är i alla fall en liten utläggning om hur min "höjdrädsla" just nu ser ut.
Ett första steg att förhindra tankarna att komma lika ofta är att jag nu täckt för det franska fönstret så att jag inte kan se snett neråt, och få referenspunkter på marknivån nedanför sluttningen, i ögonvrån hela tiden.

Tips och dylikt om hur man kan jobba bort sådana här problem mottages gärna, och då speciellt från folk som gått igenom samma sak. Goda råd i sig, från annat folk alltså, tas givetvis emots och läses och utvärderas, hehe.
Kommentarer: 5 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Torsdagen den 13/3, 2008 - 15:17
Flytten är i hamn!
Nu har jag då äntligen flyttat in. Givetvis finns det massor av småprylar och sådant kvar hos mor och far, men nu bor jag i alla fall här permanent i och med att digital-tv och bredband och alla andra tekniska apparater har flyttats hit.

Det är nu de kommande veckorna och månaderna man kommer att inse vad det är för grejer, stora som små, som man saknar för att lättare klara av sin vardag. Blir nog ett gäng resor till IKEA innan sommaren ens börjar göra sig gällande. Var där senast idag faktiskt, och då hittade vi trots allt inte allt vi sökte.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Torsdagen den 10/1, 2008 - 21:18
Kommentarsfunktionen funkar igen
Gah! Upptäckte nyss att man inte kunnat posta kommentarer till mina inlägg.
Då jag dock inte får så många sådana över huvud taget så är det svårt att uppskatta hur länge det inte varit möjligt alls. Nu ska det i alla fall vara fixat, tror jag.
Välkommen till 2008, Fredrik!
Kommentarer: Bara en enda.
Kategori: Hemsidan

Torsdagen den 10/1, 2008 - 20:53
Elefanten skall byta boplats
Nu är det snart dags att flytta här i det verkliga livet. I det overkliga är det fortfarande savannen som gäller. Ny boplats för mig skall bli uppe på Eriksbergsåsen alldeles vid Hallunda Centrum, där jag via SKB fått tag på en gigantisk 3:a på fjärde våningen.
Själva flytten kommer att ske alldeles i början på mars. Har redan börjat planera hur jag skall möblera allting, och givetvis även börjat titta på vad jag behöver köpa nytt.
Lite spännande att flytta till något eget för första gången, så här sent i livet, men inte mycket jag kunnat göra åt den saken innan då jag varit så sjuk när det varit som värst med paniksyndromet.

Just idag var jag riktigt duktig vad gäller min panikträning förresten, då jag åkte bil fram och tillbaka till Bromma för att skriva på kontraktet. Vi tog vägen över Ekerö istället för motorväg, så det blev 20 minuter bilfärja totalt också. Det var rätt jobbigt på vägen dit med okänd väg och uppskattning hur lång tid det skulle ta, men hem gick det strålande enkelt. Det brukar vara så.
Kommentarer: Bara en enda.
Kategori: Fredrik i vardagen

Onsdagen den 7/11, 2007 - 22:02
Radiostjärna - igen
Redan 1989 var jag med i radio för första gången. Då var jag 12 år och var en av tre som fick representera klassen/skolan i kvalomgångarna till "Vi i Femman". Det enda jag minns i form av frågor och svar var att jag gjorde bort mig genom att svara mjälar till frågan om vad fiskens andningsorgan heter. Starkt jobbat, Fredrik!
Matchen förlorades utan spänning, men vi anade något fuffens när det faktiskt var så att läraren från motståndarskolan hade skrivit frågorna. Var höll Janne Josefsson hus när vi som mest behövde honom?

Nu 18 år senare var det dags att återigen låta sina stämband alstra lite vågor för lyssnare långt bort, dvs vara med i radio. Programmet "Studio Ett" i P1 i Sveriges Radio var skådeplatsen denna gång. Nu kanske några väl bevandrade undrar hur en sådan som jag kan få vara med i ett så pass seriöst program i en seriös radiokanal. Det ska jag nu berätta faktiskt.
Redaktionen med Karin Wickström hade läst om mig i den TCO-artikel, som jag tidigare berättat om, rörande min panikångest. De skulle ha ett inslag i en kommande sändning där det skulle diskuteras lite om att fler och fler unga förtidspensioneras, men att det trots allt finns folk som delvis kommit tillbaka. Och det är där jag kommer in i bilden, då de tyckte att jag skulle passa bra som gäst för just en sådan person. Sagt och gjort.

Problemet var ju dock sådant att jag inte kunde ta mig in till någon radiostudio. Jag fick då vid första samtalet i måndags med Karin Wickström uppfattningen att någon tekniker skulle över till mig, och sedan skulle jag vara med på "länk". Vid nästa samtal dagen efter så framkom det lite mer vilka som skulle vara med i programmet som gäster, bland annat socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson. Jag frågades då om det var okej att hon, plus gäster, alla kom över till mig och att de skulle sända direkt härifrån. Oj, en minister hem till mig. Jo men det gick väl bra svarade jag. Nu krävdes det dock en hel del mer städande av rummet (och huset) än jag först tänkt mig om det bara kommit över en tekniker.

16:10 skulle det börjas sändas direkt här hemma, och mindre än halvtimmen innan var det bara en gäst här hemma som hade kommit lite tidigt. Var höll folk hus egentligen?
Sedan kort efter så började folk trilla in: programledaren (Karin Wickström själv), ministern med sin pressekreterare, producenten och sändteknikern. Som mest var det sju personer, utöver mig själv och mor och far, här hemma. Betydligt fler än jag först väntat mig, och även efter det andra samtalet, men det gick bra. Jag behöll fokus på att det lilla obehag jag kände var helt naturlig nervositet för något ovanligt, och inte något som hör till min panik. Dock blev jag väldigt nervös precis i början av sändning och när jag först ska till att prata direkt ut i etern, vilket man klart kan höra även om man inte känner mig skulle jag tro.
Hur det hela faktiskt förlöpte och vad som sas väl under sändning är det nog klart enklare om ni lyssnar på själva via länken här nedan.

http://www.sr.se/laddahem/podradio/SR_p1_studioett_071107070021.mp3
(Cirka 10 minuter in i klippet börjar inslaget jag är med i, och håller sedan på i 25 minuter ungefär)
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen