Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Söndagen den 28/11, 2004 - 11:36
Alla rätt på DN:s IQ-test
Idag stod svaren i tidningen på det IQ-test som Dagens Nyheter publicerade förra söndagen i samband med en artikel om ämnet.

Testet bestod av åtta uppgifter av karaktären vilken-figur-fattas. För varje uppgift var det åtta figurer uppställda som siffrorna 1-8 på en knapptelefon av vanlig modell, där det sedan gällde att tala om vilken figur, utav sex valbara, som skulle in på platsen för nummer 9.

Hur det gick för mig förstår man när man läser rubriken på detta inlägg. Det blev alla rätt. Det var iofs rätt väntat måste jag säga, utan att låta kaxig, då jag brukar göra mycket bra ifrån mig på sådana här former av test. Det är väl bara att inse att man har talang för det.
Kommentarer: Bara en enda.
Kategori: Fredrik i vardagen

Fredagen den 19/11, 2004 - 23:53
Hulk vs Spider-Man
Nu har jag äntligen sett båda dessa filmer, och kan härmed lämna ett svar på vilken utav dessa två filmer jag tycker var bäst. Jag kan direkt säga att jag inte varit något stort fan vad gäller att ha läst dessa serier som barn, så mitt filmval bygger enbart på det jag tyckte om filmerna i sig och har alltså inte vägt in i hur bra de följer originalfigurerna från Marvel.

Jag hade märkt redan innan jag såg filmerna att de flesta tyckt att filmen om Spider-Man var bäst, så lite påverkad utav den stora massan skulle jag kanske ha varit kan man tro.
Men icke, för jag tycker nog att Hulk var den bättre filmen. Händer betydligt mer där, både i action och vad gäller filmens utveckling anser jag. Dessutom snyggare gjord vad gäller redigering och foto.
Spider-Man känns mer barnslig/töntig på sätt och vis. I Hulk är det dock övertydligt att man ska se att all militär och liknande folk klarar sig, dvs överlever, trots låååång "flygtur" i stridsvagn som slutar i krasch bland annat .
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Film

Torsdagen den 18/11, 2004 - 16:24
Fel i reklamen för BMW X3
I reklamfilmen för BMW:s X3-serie finns det ett fel. För er som inte kommer på vilken reklam jag menar, så är det den där man ser en bil med vyer från olika omgivningar samtidigt inklippt i både bilen och det runt om. Finns att titta på om man tittar in på BMW:s hemsida.

I ett inklipp är det vinter och bilen åker förbi ett gäng snowboardåkare som åker åt samma håll som bilen. I klippet efter tittar kameran in i en av sidospeglarna, och där ser man nu plötsligt dessa åkare försvinna i fjärran med ryggarna vända mot betraktaren. Det är helt logiskt fel. När man passerar någon som åker åt samma håll som en själv och sedan tittar på denne via backspegeln eller sidospegeln så ser man dennes ansikte och framsida, inte ryggen. Men vad vet jag, de kanske vände om precis som de blev passerade och sedan helt magiskt började åka uppför backen igen.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Reklam

Torsdagen den 18/11, 2004 - 14:43
Tassat runt hela livet och trott att Cluedo uttalades annorlunda
Senaste veckorna har Parker börjat göra massa reklam för bland annat Monopol och det gamla detektivspelet Cluedo där man ska gissa vem som blivit mördad, i vilket rum och med vilket vapen.
Det senare har jag alltid trott uttalades precis så som det stavas, dvs "kluedo", med varje bokstav inom namnet uttalat. Men nu i reklamen säger speakerrösten något som mer kan beskrivas som "kludå", vilket jag inte alls var beredd på.

Nu har jag tagit reda på att Cluedo är sammansatt av orden clue och ludo (som för övrigt på latin betyder "jag spelar"). Clue är ju engelska och uttalas "klu", så det är väl helt korrekt att då Cluedo ska uttalas "kludå".
Men har man växt upp med att det hette "kluedo" ända sedan barnsben, då man inte kunde engelska uttal, så ska jag nog envisas med att fortsätta uttala det på samma vis.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Reklam