Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Onsdagen den 7/11, 2007 - 22:02
Radiostjärna - igen
Redan 1989 var jag med i radio för första gången. Då var jag 12 år och var en av tre som fick representera klassen/skolan i kvalomgångarna till "Vi i Femman". Det enda jag minns i form av frågor och svar var att jag gjorde bort mig genom att svara mjälar till frågan om vad fiskens andningsorgan heter. Starkt jobbat, Fredrik!
Matchen förlorades utan spänning, men vi anade något fuffens när det faktiskt var så att läraren från motståndarskolan hade skrivit frågorna. Var höll Janne Josefsson hus när vi som mest behövde honom?

Nu 18 år senare var det dags att återigen låta sina stämband alstra lite vågor för lyssnare långt bort, dvs vara med i radio. Programmet "Studio Ett" i P1 i Sveriges Radio var skådeplatsen denna gång. Nu kanske några väl bevandrade undrar hur en sådan som jag kan få vara med i ett så pass seriöst program i en seriös radiokanal. Det ska jag nu berätta faktiskt.
Redaktionen med Karin Wickström hade läst om mig i den TCO-artikel, som jag tidigare berättat om, rörande min panikångest. De skulle ha ett inslag i en kommande sändning där det skulle diskuteras lite om att fler och fler unga förtidspensioneras, men att det trots allt finns folk som delvis kommit tillbaka. Och det är där jag kommer in i bilden, då de tyckte att jag skulle passa bra som gäst för just en sådan person. Sagt och gjort.

Problemet var ju dock sådant att jag inte kunde ta mig in till någon radiostudio. Jag fick då vid första samtalet i måndags med Karin Wickström uppfattningen att någon tekniker skulle över till mig, och sedan skulle jag vara med på "länk". Vid nästa samtal dagen efter så framkom det lite mer vilka som skulle vara med i programmet som gäster, bland annat socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson. Jag frågades då om det var okej att hon, plus gäster, alla kom över till mig och att de skulle sända direkt härifrån. Oj, en minister hem till mig. Jo men det gick väl bra svarade jag. Nu krävdes det dock en hel del mer städande av rummet (och huset) än jag först tänkt mig om det bara kommit över en tekniker.

16:10 skulle det börjas sändas direkt här hemma, och mindre än halvtimmen innan var det bara en gäst här hemma som hade kommit lite tidigt. Var höll folk hus egentligen?
Sedan kort efter så började folk trilla in: programledaren (Karin Wickström själv), ministern med sin pressekreterare, producenten och sändteknikern. Som mest var det sju personer, utöver mig själv och mor och far, här hemma. Betydligt fler än jag först väntat mig, och även efter det andra samtalet, men det gick bra. Jag behöll fokus på att det lilla obehag jag kände var helt naturlig nervositet för något ovanligt, och inte något som hör till min panik. Dock blev jag väldigt nervös precis i början av sändning och när jag först ska till att prata direkt ut i etern, vilket man klart kan höra även om man inte känner mig skulle jag tro.
Hur det hela faktiskt förlöpte och vad som sas väl under sändning är det nog klart enklare om ni lyssnar på själva via länken här nedan.

http://www.sr.se/laddahem/podradio/SR_p1_studioett_071107070021.mp3
(Cirka 10 minuter in i klippet börjar inslaget jag är med i, och håller sedan på i 25 minuter ungefär)
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen