Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Torsdagen den 26/4, 2007 - 13:50
Onödiga reflexer
Jag har på senare tid reflekterat över att jag, och troligtvis en hel del andra runt om i världen, som en första reflex när jag skall ringa tar luren till örat för att höra efter att det är en kopplingston. Det är väl i sig inget fel med det, att kolla efter kopplingston, men det jag upptäckt är att jag trots allt inte är döv än, och faktiskt hör om det är kopplingston eller ej utan att ta luren hela vägen upp till örat.
Fatta hur mycket tid och energi man skulle spara sig själv om man helt slutade upp med denna reflex. Det svåra är bara att träna bort den.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Söndagen den 1/4, 2007 - 15:32
Simsportens världsrekord är för övervärderade
När man tittar på tv eller läser om alla dessa överdrivet många olika mästerskap inom simningen så sätts det i regel minst ett världsrekord varje gång. utöver det så sätts det otaliga världsrekord mellan dessa mästerskap också, och många gånger inom samma distans.

Inte sällan får man höra en kommentator som Staffan Lindeborg säga i stil med: "[namn på simmare] sätter ett nytt fantastiskt världsrekord!".
Men är de så speciellt fantastiska? Jag hävdar att dessa i de allra flesta fall är långt ifrån nära den gräns där man kan börja fundera på om människokroppen kan bli så mycket bättre.
Vad bygger jag ovanstående påstående på lär ni nog undra nu.

Inom t.ex. friidrotten sätts det där ytterst sällan några världsrekord, om man bortser från relativt nya grenar på programmet så som damernas stavhopp. Det går ofta flera år mellan världsrekorden inom en och samma gren som varit med länge. Det är ett tydligt tecken på att det mer och mer närmar sig människokroppens maximum i nuläget, dvs att utövarna är ikapp evolutionen. Med tiden utvecklas människan, och det leder troligtvis till att det kommer fram snabbare och starkare kroppar som återigen kan flytta fram gränserna lite. Men för stunden har max snart inträffat inom friidrotten generellt sett.
Inom nyare grenar, som damernas stavhopp, sätts det rekord stup i ett (precis som inom simningen) i takt med att tekniken och styrkan tränas in för det nya för fler och fler damer, och att det lärs ut redan i tidig ålder nu. I början var det många med gymnastik som bakgrund som dominerade, medan det nu mer är specialiserat. Fler och fler som behärskar det leder till mer utveckling och konkurrens och nya rekord sätts raskt i början. Sedan stabiliserar det sig och rekorden kommer mer sällan.

Vad har då detta med friidrotten med simningen att göra, och varför kan man påstå att simningen inte har nått den där stabiliseringen mot mer kroppsligt maximala rekordnivåer?
Svaret är att simningen saknar specialister.
Inom friidrotten är det ytterst få som håller på med mer än en gren. Bortsett från mångkamp så är det sällan mer än 1 extragren för dessa fåtal som håller på med något utöver sin specialgren. Anledningen till detta fåtal är att grenarna är så pass olika, samt att de allra bästa inom varje gren är så pass bra att man helt enkelt inte har råd att ägna sig åt flera grenar själv om man vill ligga i topp.
Inom simningen är det mer regel än undantag att de stora stjärnorna och skiktet precis under sysslar med flera olika simsätt och distanser, inom ett och samma mästerskap eller tävlingshelg. Hur kan de göra det och ändå vara med i toppen? Jo, eftersom alla andra talanger och stjärnor gör samma sak går det jämnt upp så att säga. Alla dessa är lika trötta och utslitna vid sista finalerna. Dessutom är simsätten rätt likvärdiga, vilket gör att man med sin grundtränade kondition kan vara rätt bra med i ett simsätt man inte har som sitt bästa eller ens tränat på väldigt länge. När alla resonerar så ser alla chansen att ta hem många medaljer istället för att med nästan säkerhet bärga hem en enda sådan på en fantastisk tid som kan stå sig i många många år (om övriga fortsätter att vara halvbra på mycket).
Här kan man återigen jämföra med friidrottens mångkamp. Inget ont om att dessa inte är bra idrottare, men det är trots allt en rätt bra bit kvar upp till specialisternas rekord i de olika grenarna. Det är bara ett fåtal mångkampare som kan matcha specialisterna i en eller ett par grenar, och detta sett över hela historien.

Simningens världsrekord skulle nå betydligt mer fantastiska nivåer om det kom fram specialister som lade ner hela sin träning på ett enda simsätt och en enda distans. Lägga all sin kraft på ett finallopp. Det är faktiskt ytterst sällan man ser simmare som är helt utpumpade efter målgång och nästan håller på att drunkna. Det undermedvetna ligger troligtvis där och påminner om att det kommer fler försökspass, semis och finaler i andra simsätt och distanser senare under veckan som man måste behålla lite krafter till.

Tidigare idag badade Michael Phelps hem ett världsrekord på 4x100 meter medley (alla simsätt 100 m var) under VM i Australien genom att krossa sitt gamla med två sekunder. Detta trots att han tidigare under
veckan redan plockat hem ett antal individuella guld på "fantastiska"
tider. Rent teoretiskt borde han idag varit rätt sliten efter en sådan vecka, vilket borgar för att han säkert kan sänka rekordet ett par sekunder till med en helt pigg kropp och än mer specialträning enbart för den distansen. Det tidigare rekordet, som då på sin tid (inte länge sedan) ansågs fantastiskt, måste med andra ord ha varit jävligt uselt med fakta i hand. Och troligtvis är det nysatta rekordet rätt uselt det med hävdar jag.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Sport