Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Fredagen den 30/6, 2006 - 14:27
Regelrätta krig
Regelrätta krig utspelas mellan två (eller flera) lag. Regelrätta krig utförs oftast utomhus på stora ytor. IM (inbördesmästerskap), VM och OS förekommer inom sporten. Regelrätta krig har funnits sedan urminnes tider.

PLANEN är slumpartad formad inför varje match. Underlaget skiftar beroende på om det är öken-, djungel-, snö- eller bergsmatch osv osv. Hemmalaget väljer underlag. Planen består dock alltid utav en linje i mitten som kallas offsidelinjen (tar upp detta lite längre ner). På varje sida om offsidelinjen har lagen ett antal målområden att försvara. Dessutom finns det två linjer längst bak på varje lags försvarszon.

MÅLOMRÅDENA skiftar i storlek och antal beroende på vilken betydelse det har för försvarande lag. En flygplats är stor och tydlig t.ex, men har ofta ett väldigt gott stöd av backar och målvakt.

FUNKTIONÄRER måste finnas på varje match. En huvuddomare som tittar på alla ojustheter och dömer straff och sådant, och minst en linjeman (helst två) som ser till att de tekniska reglerna följs. Sedan krävs det ett sekretariat som håller ordning på matchtiden och som för protokoll som senare skall lämnas in till förbundet och till media. När matcher sänds i TV så ansvarar TV-bolagen själva för kamerapositioner och bevakning.

LAGEN består av både marktrupper, sjötrupper och flyg, dock högst 10 kompanier inom varje. Varje lag måste ha en kapten som är lagets språkrör mot domaren under match. Om kaptenen måste retirera från matchen måste kaptensbindeln övertas av någon annan i laget. Varje lag måste också ha en överbefälhavare som har ansvar för laget och som lägger upp taktiken. Byten får ske fritt under match, men man får inte vara fler än det tillåtna på planen samtidigt. Målvakterna får icke använda några vapen förutom sina händer och fötter. Inom målområdet får han använda hela kroppen för att skydda målet från missiler eller handgranater. Händer det att han gör detta utanför målområdet tilldelas det andra laget ett straffslag.

KLÄDSELN måste vara enhetlig så att motståndarna tydligt ser vilka de spelar mot. Under en snömatch får fodrad klädsel användas, inte annars. Motståndarlaget rättar sig efter hemmalaget och tar därför med sig ett bortaställ också utifall att färgerna är för lika. Varje spelare måste bära en identitetsbricka runt halsen så att det underlättar för sjukvårdspersonalen att kontakta anhöriga vid eventuella skador. Hjälm är frivilligt.

UTRUSTNING att träffa mål och varandra med har lagen i form av olika vapen. Varje spelare har rätt många olika sorter att välja på och även tillgången på dessa varierar kraftigt. Luftvärn och hemliga vapen så som kemiska och kärnvapen är dock svårt att uppskatta antalet på från lag till lag. Som hjälp att hålla ordning på alla dessa vapen har varje lag en caddie, som måste vara klädd i rutiga byxor och blazer.

MATCHTIDEN är 3x20 dagar med 2 dagars vapenvila mellan varje period. Speltiden är ineffektiv och stannas bara vid händelse av straffslag, tillfällig fred, publik på planen m.m.

MÅL döms då hela det tänkta målet har pulveriserats. Det är tillåtet att sparka sönder målet.

NERSLAG är det första som sker i matchen. Anfallande lag avfyrar lämplig missil mot ett mål inom motståndarens försvarszon och gör därefter en förflyttning med samtliga sina trupper på plan i riktning mot motståndaren. Efter varje utdömt mål gör det träffade laget ett nerslag från offsidelinjen.

INSLAG sker då en missil missriktas och landar utanför spelplanen och tilldöms det icke felande laget från den plats där det skedde. Vid inslag får försvarande lag inte befinna sig närmare än 3 kilometer. Mål får icke träffas direkt på ett inslag.

FRISLAG tilldöms det icke felande laget vid ett regelbrott där brottet skedde. Utförs på samma sätt som inslag, men här får mål träffas direkt.

OFFSIDE döms om anfallande lag går in i motståndarens zon före sina vapen. Motståndarna får då ett frislag från offsidelinjen.

ICING döms om långdistansrobot avfyras från egen försvarszon ner förbi motståndarnas bakre linje utan att träffa något på vägen. Motståndarna får då ett frislag i anfallszon.

REDLINE OFFSIDE har slopats sedan 1999 då det visade sig att ryssarna hade en otroligt stor fördel av denna regel tidigare.

STRAFFSLAG döms för förseelser inom målområdet, samt om försvarande lag flyttar på ett av sina mål. Straffslag utförs från offsidelinjen. Missilen får inte ta en sväng bakåt och inget understöd på returer är tillåtet.

FÖRLÄNGNING sker då det står oavgjort efter full tid på stora officiella turneringar. Matchen förlängs tills något utav lagen noteras ett mål, s k sudden death, då är matchen är över. Dock kan denna förlängning pågå i högst 3 dagar då straffslag måste avgöra matchen. Lagen får då vardera 5 missiler till att lägga straffar med. Är det fortfarande oavgjort efter detta avfyrar lagen en missil åt gången tills något utav lagen träffar mål och de andra missar.

REGELBROTT
FRISLAG döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Slår på, binder fast eller lyfter en motståndares vapen.
 • Passar en handgranat inom laget med hjälp av fötterna.
 • Med annat än skuldran hindrar motståndare att ta sig tillbaka till sin försvarszon
 • Avfyrar en missil i taket (vid match inomhus).


UTVISNING 2 DAGAR TILL NEUTRAL ZON döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Spelar med otillåten utrustning.
 • Begär kontroll av motståndares utrustning och den visar sig icke vara felaktig.
 • Tacklar eller fäller motståndare som står med ansiktet bortvänt.
 • För många trupper på plan.
 • Är ful i mun på ett språk som domaren förstår.
 • Importerar mer utrustning från lag som inte är med i matchen.
 • Kallar på fredsmäklare när det inte är vapenvila, s k delay of game.


UTVISNING 5 DAGAR TILL NEUTRAL ZON döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Har kamouflerat sig och överraskar en motståndare.
 • Pratar på samma språk som motståndaren i deras försvarszon.
 • Uppviglar publiken.
 • Lägger upp taktiken utan att motståndarnas spioner får höra.
 • Fejkar ljudeffekter med munnen.
 • Tar sig in i anfallszon med hjälp av charterplan.
 • Placerar trampminor över knähöjd.
 • Tar gisslan som inte betalt inträde.


MATCHSTRAFF OCH AVSTÄNGNING I TVÅ KRIG döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Skjuter på fallskärmsjägare som inte hunnit landa.
 • Inte syns på flygradarn.
 • Hävdar att det är VX-gas istället för lustgas.
 • Bygger en hög mur utmed hela offsidelinjen.
 • Använder lösa skott eller vattenpistol.


Må bästa lag vinna!

Detta skrevs redan 1999, men det går nog finfint att presentera det nu också. Är nog inte speciellt många som läst detta innan.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Torsdagen den 29/6, 2006 - 15:30
Språkliga felval: Del 2
Nu är det dags för en ny del i ämnet språkliga felval. Ett språkligt felval är i detta sammanhang att man använder fel ord/fras i en situation så att man som åhörare/läsare lätt kan missförstå.
I del 1 tog jag upp på grund av/tack vare och mindre/färre. Nu tänkte jag rikta in mig på senaste/sista.

Senaste och sista

Allt för många sportkommentatorer, i synnerhet, använder sig konstant av sista när de snarare menar senaste. Oftast är det så att de under matchens gång ska förmedla hur spelet varit senaste minuterna, men får det att låta som att matchen tagit slut upprepade gånger.

Sista fem minuterna har Sverige kopplat ett ordentligt grepp om matchen. Bara hoppas att de kan hålla detta hela matchen ut.

Borde inte matchen vara slut redan, om de nyss spelat de sista minuterna?

En del brukar också köra med sista i situationer där det dock är helt uppenbart att det inte var just sista gången det skedde. Man kan aldrig riktigt veta hur framtiden ser ut (plötsligt död), så det kan givetvis vara den sista gången med lite otur, men om allt går som planerat kommer det garanterat ske igen.

Vi brukar åka till Mallorca varje sommar. Sista gången vi var där var det ett helt underbart väder. Längtar redan till nästa sommar.

Ni verkar ha lite beslutsångest om huruvida ni ska dit igen eller inte, men det lutar åt att det var sista gången ni var där trots allt, eller?

Kommentarer: Bli först!
Kategori: Språk

Söndagen den 25/6, 2006 - 15:28
När jag såg Dee Snider på Coop Forum i Fittja
Dee SniderDet är inte varje dag man får se Dee Snider, frontsångaren i gamla klassiska rockbandet Twisted Sister, livs levande ett par meter ifrån en.

Idag begav jag mig till Coop Forum för att syssla med lite social träning, som denna gång innebar att bara vara där utanför kassorna och tassa runt lite.

När jag satte mig ner på en avlastningsbräda vid slutet av en kassa så hände det, det helt ofattbara. In genom en av entréerna tassar Dee Snider med sitt klassiska hår. Rör sig med rätt bestämda steg mot bankomaten. Knappt jag tror det är sant. Jag känner hur lusten att springa fram och skrika I wanna rock! Rock! stiger i mig, men jag hindrar mig när jag tittar lite längre ner, nedanför håret. Dee Snider i kjol och högklackat? Har han helt bytt sida nu? Jag funderade vidare medan personen med håret gjorde sitt bankomatuttag och sedan försvann bort.

Antingen var det Dee Snider som var på besök på Coop Forum i Fittja, eller så var det bara en tant som ville jävlas med min nostalgi.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Lördagen den 24/6, 2006 - 13:15
Den feminina James Bond
En favorit i repris.
I aprilnummret 2005 av PC För Alla fick jag med en sak jag sänt in till det som då hette Freddas Favoriter i tidningen, där de visade upp sådant som folk skickat in vad gäller felmeddelanden och konstiga annonser och dylikt.

Siba hade i sitt reklamblad fått en bokstav på fel plats, och roligt nog fått ett ord med helt annan innebörd än det tänkta. Spelet de gjorde reklam för heter Rogue Agent, där då rogue betyder skurk, lymmel, skojare på svenska. Hos Siba blev det dock Rouge Agent, där ju rouge är sådant som kvinnor har när de sminkar sig.

Extra roligt blir det när man läser beskrivningarna av spelet i texterna under, och att man då tänker sig en James Bond som är sminkad:
Spelet tar upp sidor som inget tidigare James Bond-spel har vågat sig på, och bryter mot alla regler.
Ja det måste man klart säga, att det är rätt vågat att nu plocka ut James Bond ur garderoben efter alla gentlemansfilmer och flirtande med damer i dessa.
Gå över till den mörka sidan i Bonds värld...Som en lovande 00-agent som gått över till andra sidan...
Som sagt, ut ur garderoben med han bara. Dr No är egentligen en Dr Yes, det vet väl alla, så där finns det chans att få napp.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Fredagen den 23/6, 2006 - 19:03
Spanska svingers?
ReklambildNär reklambyrån planerade grafiken till denna reklambild (beskuren här) kan man tycka att de borde kunnat placera ett av orden Sving på ett annat ställe än vad nu är fallet.

Eller det kanske var helt nödvändigt att placera det där ordet pekandes rakt upp i mumindalen på kvinnan för att det dolda budskapet är att nere på Mallorca finns det massor av kul saker att hitta på för folk som är så kallade swingers (sysslar med partnerbyten).
Om inte annat så ser hon lite road ut i alla fall, hehe.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Fredagen den 23/6, 2006 - 11:08
Fästingar älskar mig
Jag börjar tro att all världens fästingars slutmål är att mötas upp på den plats jag befinner mig på. Lite som i den där dokumentären March of the Penguins, som jag iofs inte sett, som handlar om att hanarna bland kejsarpingvinerna i ett första stadie traskar en massa mil över eländig terräng och usla väderförhållanden för att möta upp honorna bara för att få sig lite sex och para sig.
I mitt fall är det då att alla fästingar, var de än befinner sig, har som mål att söka upp mig och suga mitt blod. Glöm det där att fästingar sitter på ett grässtrå och bara väntar på att något lämpligt djur/människa ska passera. Fästingar är ständigt i rörelse i riktning mot mig, och då finns det inga hinder som är omöjliga att passera.

Vid 1-tiden i natt, i samband med att jag skulle titta lite på Frasier, så tycker jag att det kliar lite uppe på höger fot. Nån jäkla mygga tänkte jag först, men det kändes inte riktigt så kom jag fram till efter ett tag. Sträcker mig ner och känner efter och upptäcker då att det sitter något där. Ah! En fästingjävel inser jag direkt, innan jag ens tittat efter. Det är väl inget att bli förvånad över kanske, om det inte vore för att jag inte varit ute i skog och mark på väldigt länge och som mest hämtat in posten. Har så att säga inte alls varit i kontakt med naturen, bara rört mig på asfalt.

Jag får ett antal fästingar varje år, vad jag än har för mig, vilket får mig att dra slutsatsen ovan. Fästingar älskar mig och är konstant på väg mot mig när vintrarna övergår till vår och sommar. När jag nu då mest sitter här hemma så har de lättare att sikta in sig, till skillnad mot om jag var ett mer rörligt mål, och därmed hittar in hit i sinom tid efter sina långa vandringar.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Lördagen den 17/6, 2006 - 21:06
Vem attans är Smala Elefanten egentligen?
En del av det som står nedan stämmer inte längre (2011), men jag orkar inte fixa till en ny berättelse om vem jag är. Så det nedan kan istället ses som hur det delvis varit för mig.

FredrikDet är jag som är den smala elefanten. Och jag i detta sammanhang är Fredrik Wicksell, född i maj 1977, boendes i en förort strax söder om Stockholm.

Sedan juni 1999 lider jag av paniksyndrom. Vad det beror på är lite för långt att reda ut här, men i stora drag kan man säga att det beror på min otroliga skräck för att spy/må illa. Paniksyndrom innebär för mig att jag inte klarar av att åka buss, tåg, tunnelbana. Bil funkar bara i närområdet kan man säga. Att vistas i andra byggnader än hemmet är också jobbigt/omöjligt, så det blir mycket saker köpta via nätet istället för att tassa in i en affär direkt. Detta leder också till att jag inte direkt har något jobb, mer än att jag till 40% jobbar åt min gamla idrottsförening.

Fredrik funderarVarifrån kommer just namnet smala elefanten är jag rätt säker på att du undrar över.
Det hela beror på att jag givetvis är så ruskigt smal.
Just elefant-delen av namnet kommer sig av att jag var en av medlemmarna i den humorgrupp jag och ett par andra hade i gymnasiet, och den gruppen hette just Elefantgruppen. Jag var helt enkelt den smala elefanten.

Sedan tycker jag det är en ruskigt kul motsägelsefull liten skapelse, då elefanter av naturen sällan är just smala. I övrigt tycker jag djuret elefant kan passa rätt bra in på mig eftersom dessa djur anses rätt smarta, vilket jag tycker mig ha fog för att få kalla mig. Smart då alltså, inte elefant.
Kommentarer: 6 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Fredagen den 16/6, 2006 - 21:38
Varför börjar en ny dag när det är mörkt?
Vad/vem/vilka styrde egentligen hur det skulle bli de där allra första gångerna för väldigt länge sedan när man började dela upp sin tillvaro i timmar, dagar, veckor, månader och år och så vidare vartefter man insåg hur det låg till med solen och vår plats i det hela.

Nu är det så att klockan 00:00, dvs midnatt, så startar en ny dag.
Jag tycker dock det är rätt ologiskt att denna så kallade nolltid/starttid är satt att ske just då den nu sker. För de allra flesta på vår jord är det precis inledningen på en mörk period av dygnet som startat.
För majoriteten är det då också hög tid att gå och lägga sig och sova sina 7-8 timmar. Jag tycker det är rätt dumt att ett nytt dygn alltså inleds med att man går och lägger sig. Ett nytt dygn borde väl innebära just en nystart, inte att man behöver vila för att orka med slutet av dygnet.

Solen går upp olika tider på dygnet beroende på årstid och skiljer sig med ett par minuter per dag, så att helt styra nolltiden utifrån när solen går upp blir rätt krångligt med tanke på att man konstant måste ställa om sin klocka. Men just nära klockan 00:00 går väl solen aldrig upp nånstans i princip, bortsett midnattssol och liknande som finns på ett par ställen.

Mitt förslag är att flytta nolltiden till något närmare dagens 03:00-06:00 nånting då solen till största delen av året tittar upp över horisonten, så att folk mer vaknar upp till en ny dag både bokstavligt och bildligt, och möts av att solen tittar fram.
Givetvis är det alldeles för sent att göra en sådan här ändring nu över hela vår planet, skulle jag tro, men man kan alltid fundera på varför man gjorde det så knasigt från början.
Kommentarer: 2 stycken.

Onsdagen den 14/6, 2006 - 19:00
Symboliken i Telenors reklam
Nu när Vodafone blivit Telenor, som vi sett i ett otal olika reklamfilmer som just nu går som bäst i var och varannan reklampaus, har jag funderat lite på hur man ska tolka dessa reklamfilmer, speciellt jämfört med dem gamla från Vodafone-tiden.

Från gamla Vodafone-reklamerna är det bara en av snubbarna kvar, han som nu i Telenor-reklamernas inledning var den som sjöng på deras första fest efter "uppköpet".
I reklamerna om Telenor, och de första vi-ska-gå-ihop-reklamerna då Vodafone fortfarande fanns kvar, ska man få uppfattningen om att det är precis som vanligt, men att det bara är namnet som bytt från Vodafone till Telenor.
Uppenbarligen verkar det dock även vara så att man ska förstår att ett par personer fått kicken, då tidigare reklamstjärnorna bytits ut mot två andra snubbar och en tjej som man kan gissa kommer från Telenor-sidan. Fast det kanske bara är jag som ser den kopplingen.
Kommentarer: 8 stycken.
Kategori: Reklam

Söndagen den 11/6, 2006 - 17:28
Reklamen för Marabou Belvita gör en förvirrad
I reklamen för Marabou Belvita hör man speakerrösten säga i stil med:
...görs på diverse frukter och stuff som sedan doppas i ljuvlig choklad.
Men nu är det så att det man ser är att de häller på choklad, alltså inte doppar ner i något chokladbad eller dylikt. Nu är det väl iofs så att själva tillverkningsprocessen är så att det doppas, men det är inte så man ser det.
Förvirrande.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Reklam

Lördagen den 10/6, 2006 - 21:21
F-fabler
Frisören Frans, frånskild flamländsk flykting, flörtade friskt framför förlovade fägringen Frida. Fästmannen Fredrik förargades fort.
- Förbannade frisyrfjolla!, fräste Fredrik följaktligen.
- Fjant, fnittrade Frans fram flinandes förbryllande fräckt, formligen förnedrande faktiskt.
Fredlös fight följde. Fjäderlätt fotarbete. Flinka finter. Flertalet fenomenala fullträffar. Fantastisk forcering frambringade fet fläskläpp. Förloraren Frans flydde föreställningen fegt. Fridas fröjd föredömligt fulländad.

Fredriks felparkerade Ferrari försvann flärdfullt från frisersalongen. Fotgängare fruktade fordonets framfart. Flåsande flanörer fluktade flitigt. Fyra fåglar flaxade flyende

Fredag förmiddag, fjortonde februari, föreföll frosten förlama Fredriks fingrar. Frusna fålar frustade fullvuxet fjärran farstun.
- Fallerande fjärrvärme?, funderade Fredrik felaktigt.
- Felande foder, förtäljde fastighetsskötaren Filip Fransson, frilansande finsk ficktjuv, försmädligt.
För flera femtiolappar fixades felet förhållandevis fint.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Språk, Humor

Onsdagen den 7/6, 2006 - 15:35
Ett stycke trummaskin inhandlad
Elektron MachinedrumIdag fick jag hem den trummaskinen jag beställt i förra veckan.
Det blev en Machinedrum SPS-1 från svenska företaget Elektron, så nu skall här till att trummas och lekas så det står härliga till.

Jag återkommer när jag har lite sköna slingor att presentera ljudligt.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Övrigt

Tisdagen den 6/6, 2006 - 13:55
Fotbollstränare med fotbollsskor under match
Det är skrämmande vanligt att man vid fotbollsmatcher ser tränaren och hans medhjälpare tassa runt vid sidan av planen i fotbollsskor och träningsoverall.
Det är inget fel att de har träningsoverall, men varför i hela friden har de just speciallanpassade skor för fotbollsspelande? Räcker det inte med vanliga joggingskor eller dylikt? Det måste vara så att de förväntar sig att något ska hända i matchen som kräver denna typ av sko och att de då är redo på stört. Vad som skulle kunna hända vet jag inte riktigt, mer än att de kanske panikbyter in sig själva om nån spelare blir skadad och tiden är knapp.

Om man börjar tänka lite på andra idrotter där ledare/tränare vid sidan om vid tävlingstillfället skulle vara fotbeklädda på samma vis som utövarna blir det genast rätt komiskt.
Tänk er hockeytränaren tassa runt med skridskor på fötterna i båset. Eller tränaren för undervattensrugby står vid bassängkanten i kostym och simfötter. Extra kul om han har ett cyklop på sig också.
Kommentarer: 5 stycken.
Kategorier: Sport, Fotboll

Tisdagen den 6/6, 2006 - 13:23
Förvirrande förkortningar för placeringstal och ordningstal
När man utläser siffertext så som 1:a, 2:a, 3:a osv så kan man läsa detta som etta, tvåa, trea osv. Principen för detta är att man byter ut siffran 1 mot "ett" och lägger till a:et, siffran 2 mot "två" och lägger till a:et, siffran 3 mot "tre" och lägget till a:et, ja ni förstår nog principen nu. Men med en del av dessa "sifferförkortningar" blir det kaka på kaka har jag tänkt på.

Om man tar t.ex 4:a och använder samma princip som ovan; siffran 4 byts ut mot "fyra" och lägger till a:et blir det ju fyraa om man skulle utläsa det, dvs två a på slutet. Vad i helsike är fyraa för något? Siffran 4 kan ju aldrig bara bli "fyr". En fyr är en sådan där byggnad som har en lampa upptill som varnar båtar för land. Det vet var och varannan kotte.
Detsamma gäller 8:a. För att inte tala om 9:a och 10:a som borde uttalas nioa och tioa, men där man helt sonika plockat bort bokstaven o.
Detta fortsätter sedan med ett gäng andra tal.

Sedan för att förvirra än mer så kan 1:a även utläsas som första, 2:a som andra osv. Då är det dock snudd på omöjligt att försöka förklara hur vissa av dessa uttalsord bildats genom att byta ut själva siffran mot sin textmotsvarighet.
11:e, som uttalas elfte, är ett sådant omöjligt uppdrag. Borde uttalas elvae, men nån tyckte att det vore mer logiskt om siffran 11 i text blev av med "va" på slutet och istället fick "ft".
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Språk

Tisdagen den 6/6, 2006 - 12:57
Många bollar i luften kan resultera i att man till slut inte orkar fånga en enda av dem
Om man skulle ta och göra det där...
Nej, jag gör det lite senare.

Okej, men då gör jag grejen jag funderat på ett tag...
Nej, kan lika gärna fundera lite till.

Fast nu borde jag sätta mig ner och fixa...
Nej, varför inte göra det lite senare istället.

Men nu när jag har gott om tid så...
Nej, har jag nu gott om tid så får det vänta ett tag till.

Nu vore det skönt om jag blev av med...
Nej, för mycket tid över för att känna lite skaparpress.

Ett ypperligt tillfälle att ta itu med det där...
Nej, läget finns nog kvar imorgon också.

Ett par timmar senare sitter man och funderar på vad det är man gjort hela dagen. Man hade ju massor av idéer och planer när dagen började. Rätt ofta inser man att man inte gjort nånting tyvärr.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Övrigt