Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Fredagen den 31/8, 2007 - 23:24
Jag jobbar tydligen på Coop Forum i Fittja
Jag har ju helt glömt bort att berätta om en klart besynnerlig händelse igår när jag, mor och far besökte Coop Forum för vår vanliga veckohandel.

Vid frukt- och grönsaksområdet kommer det fram en dam på 50+ och frågar om jag jobbar där, på Coop Forum alltså. Nej, svarar jag då snällt och blir lite förbryllad över varför hon trodde det. Jag var klädd i svarta byxor och min lite tjockare blå långärmade cykeljacka och kepsen på mig, och bar inte omkring på något. En liten stund senare får jag syn på en snubbe som faktiskt jobbar där som var klädd i svarta byxor, en ljusblå kortärmad tröja som inte alls liknade min jacka. Dessutom ingen privat huvudbonad så som en keps. Men okej, man kanske kunde ta fel i all hast.

Några minuter senare vid området för matbröd och fikabröd smyger det upp en dam på 40+ bakom mig, och när jag vänder mig om frågar hon om jag vet var man nu hittar citronessans (eller något liknande) i det lite stökiga varuhuset på grund av ombyggnad. När jag förklarar att jag inte har en susning, ursäktar hon sig med att hon trodde att jag jobbade där.

Undra om man kan skicka löneanspråk till Coop Sverige och tassa runt där sedan en gång i veckan och vara behjälplig när någon ser ut att vara frågande.
Kommentarer: 4 stycken.

Fredagen den 24/8, 2007 - 10:04
Artikeln i TCO-tidningen online
Nu är tidningen tryckt och artikeln går att läsa på nätet.
Det jag pratar om är det jag tog upp för nån vecka sedan om plåtning inför reportage.

Artikeln i nätversionen av TCO-tidningen
Där kommer man direkt till själva artikeln, som dock inte innehåller någon av bilderna som togs på mig. Vill man se den som det blev så klickar man på "TCO-TIDNINGEN" överst så man kommer till framsidan. Där sitter jag på min säng och ser, som jag brukar när det är tid för foto, lite butter ut, haha. Risken är dock att just denna framsida/bild inte kommer att finnas kvar när nästa nummer av tidningen kommer. Däremot lär väl själva artikellänken funka, förhoppningsvis. Om inte så får ni höra av er.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Tisdagen den 14/8, 2007 - 18:16
Plåtad inför reportage i TCO-tidning
Imorse kom det hit en fotograf för att plåta mig för ett kommande reportage/intervju i TCO:s tidning rörande mina psykiska problem i form av paniksyndrom. Nu är det inte jag som sådan som är det intressanta, utan hur de olika samhällsmekanismerna tar hand om folk med liknande problem som mig. Vilken vård finns? Hur utnyttjas den? Informeras man ordentligt eller måste man själv söka bra hjälp? Vad kan bli bättre? osv osv.

Den som ligger bakom allt detta, och som också varit här och intervjuat redan, är en bekant från idrottsklubben jag mer administrativt fortfarande är medlem i. Han heter Sverker Tirén och jobbar just på TCO-tidningen och skriver då och då även för andra tidningar, så han kan nog vara känd för ett par.
Denne Sverker var också den som lyckades få Försäkringskassan att sätta lite fart när jag hade problem under flera års tid att få igång sjukersättning/aktivitetsstöd i början när jag blev sjuk. När han ringde dem, i egenskap av journalist med mycket god insyn i problematiken från min sida, och "hotade" med att skriva ett reportage om det hela, ja då löste det sig efter nån vecka eller så och en hel del slantar trillade in retroaktivt.

Imorgon ska jag få läsa ett första utkast av det som är tänkt att gå till tryckeriet, utifall att det är något som blivit knasigt och som eventuellt missförståtts. Så jag sitter här nu och är lite ivrig att få läsa vad det är som skrivits. Givetvis sitter jag också och undrar hur bra dagens bilder blev. Det senare är på sätt och vis nästan värre, för där går det trots allt inte lika lätt att korrigera felaktigheter.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Måndagen den 13/8, 2007 - 18:22
När man inte får sova i lugn och ro
Klockan är strax efter 06:00.
*Piiip*
*Piiip*
*Piiip*
*Piiip*
Den trådlösa telefonen pockar på uppmärksamheten för att tala om att batteriet i den behöver laddas. Den ligger där på sin plats, någonstans utanför laddningsdockan, och oljuder väldigt intervallmässigt för att få mig att stiga upp och lägga den på laddning.
*Piiip*
*Piiip*
Ja ja! Lugna ner dig! Jag ska väl tassa upp och göra som du vill då! Suck.

Varför har inte jag ett inbyggt batteri i mig som talar om när det börjar bli dags att komma ihåg att telefonen ska läggas på laddning, innan den påminner mig så att säga?
De senaste tre gångerna, som det gått så långt att den börjat pipa, har det skett väldigt tidig morgon när jag sovit som bäst nästan. Snacka om att veta när man ska jävlas!
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Måndagen den 6/8, 2007 - 16:09
bildmontage.se
www.bildmontage.se är ännu en ny undersida till Smala Elefanten.
Vi har alla någon gång sett "Obs! Bilden är ett montage" i någon tidning i samband med en bild som är ett så uppenbart montage att texten mest blir fånig. På bildmontage.se kommer det att samlas på sådana bilder.
En plan jag har är att göra någon form av spel på sidan i samband med bilderna.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Hemsidan, Humor

Måndagen den 6/8, 2007 - 16:04
harekanin.se
www.harekanin.se är en ny undersida till Smala Elefanten. Där finner man just nu två djur (gissa vilka?) som sitter och pratar med varann. Det ni.
Där kanske det i framtiden kommer att bli något helt annat. Den som lever får se.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Hemsidan, Humor

Lördagen den 4/8, 2007 - 15:49
Villrådiga golfbesökare hos Expressen
På dagens bussresa hem från Fittja fann jag Expressens sportbilaga, och i denna fann jag omgående detta som jag givetvis direkt rev ur och tog med mig hem.

Verkar vara en del, närmare bestämt 9 procent för att vara mer exakt, av besökarna på expressen.se med ett visst mått av golfintresse som lider av någon form av beslutsångest.
Hur ska man annars förklara att den totala procentsatsen av rösterna blir hela 109 %.

Något feltryck på en tangent, t.ex ett tiotal för mycket, kan man inte heller förklara det med, då det ju i så fall bara blir 99 % och är minst lika svårförklarligt om det nu enbart var ja eller nej som svarsalternativ.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategorier: Humor, Sport

Fredagen den 3/8, 2007 - 12:51
Grook rullar sten
Stenrullning
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Tecknad humor