Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Tisdagen den 26/9, 2006 - 15:39
Stor uppdatering av filmarkivet
Nu var det ett rätt bra tag sedan jag uppdaterade DVD-arkivet med nya titlar, så varför inte göra det nu idag kanske...

Ett tu tre har jag nu lagt till ytterligare 46 stycken titlar sedan förra gången det begav sig. Totalt sett är antalet nu uppe i 469 stycken, och det närmar sig därmed ännu en "magisk" gräns.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Film, Hemsidan

Söndagen den 17/9, 2006 - 15:11
Konsten att hålla nollan i varje hockeymatch
Om man håller nollan i varje match kan man, hur uselt man än spelar framåt, aldrig förlora en hockeymatch. Många lag satsar därför mycket tid och pengar på att ha ett bra försvarspel och en skicklig målvakt.

Men varför inte då istället se till att det blir i princip helt omöjligt för motståndarna att göra mål, och sedan satsa allt på ett anfallsspel av sällan skådat slag?
Det borde kunna gå utan att lägga ner hutlösa summor på inköp av skickliga backar och massa specialinriktad försvarsträning.

Ju större målvakt man har, desto mindre och färre luckor finns det för motståndarna att sikta på för att göra mål. Det bästa vore väl då att ha en målvakt som faktiskt täcker precis hela målet, utan tillstymmelse till luckor någonstans. Man skulle kunna sätta denna målis på isen och sedan kan motståndarna försöka göra mål bäst de vill, helt förgäves. Snacka om att denna målis skulle få seriens bästa räddningsprocent och flest antal nollor i rad.

Vad jag läst mig till finns det faktiskt ingen begränsning för hur stor en målvakt får vara. Reglerna gäller storleken på skydden. Man skulle då kunna sätta reglementsenliga sådana på en snubbe som på bilden ovan (den snubben är dock inte den största man kan tänka sig) för att skydda vitala delar på kroppen, sedan skulle allt kroppsfett funka som ett slags skydd, dels för honom själv och sedan då för att förhindra pucken att kunna gå in. En hockeymålis har faktiskt inget med spelet att göra som regelmässigt kräver att man måste kunna vara rörlig etc, så han kan sitta där lugnt på isen i 3x20 minuter och se sina lagkamrater satsa allt framåt och vinna varje match.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Ishockey, Sport

Lördagen den 16/9, 2006 - 14:33
Från ovårdat troll till ansat sådant
För ett par dagar sedan var det återigen dags att klippa det beryktade trollet i Slagsta. Trimmern fick jobba en hel del denna gång, både uppe på skallen och i ansiktet, men överlevde trots detta hela uppdraget. Trollet i sig kunde inte annat än vara nöjd med hur det nu såg ut efter sin minst sagt omilda behandling.

Här nedanför kan man se dels en bild före, då trollet ser lite besviket ut att återigen behöva tampas med den där farliga trimmern, men givetvis då också ett par bilder för att visa hur det såg ut efteråt när trollet solar sig i glansen, eller något sådant.

Klicka på för större bilder


Kommentarer: 4 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Fredagen den 1/9, 2006 - 12:27
En vinterjacka inhandlades
VinterjackaJag har haft min gigantiska helsvarta dunjacka i över 12 år nu. Jag tyckte det var på tiden att få lite variation på min klädsel vinterhalvåret, och dessutom kunna ta en lite svalare jacka de dagar det inte är svinkallt ute. (Om det är svinkallt inne bör man börja ana oråd istället för att springa och köpa jackor).

När då junkyard.se hade stegrande utförsäljningsrea (10%, 20%, 30% och till slut 40% rabatt på allt) såg jag min chans att få tag på en jacka som dels skulle kännas som jag, dvs min typ av stil, och dels inte behöva kosta en halv förmögenhet, vilket vinterjackor oftast kan göra. Innan rean satte igång kollade jag in ett par jackor jag kunde tänka mig, och sedan var det bara att invänta bästa läget.
Min första tanke var att faktiskt vänta till 40% då jag trodde att just de jackor jag tittat på kanske inte skulle vara allt för poppis och gå åt.Vinterjacka Men då det var uppe på 30% och jag återigen tittade in för att kolla läget var redan alla de jackor jag först tittat på utsålda. Trist. Jag var dock fast beslutsam om att jag nu bara skulle ha en jacka, så jag tog en runda till och fann denna. Jag slog då också till direkt för att vara säker på att få den, då 30% och 40% inte är direkt stor skillnad trots allt.
Det blev alltså till slut en Billabong-jacka, modell Sly-06, för strax under 1000 kr med rabatten borträknad. Det är inte speciellt farligt tycker jag. Speciellt med tanke på att jag inte lagt ner en enda krona på vinterjacka på över 12 år innan, hehe.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen