Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Måndagen den 29/9, 2008 - 13:24
Domarmissnöjet är fantasilöst
Tycker det är väldigt komiskt och fascinerande att svenska hejarklackar inom diverse lagsporter har så otroligt dålig fantasi vad gäller ramsor som syftar till att visa sitt missnöje över domarens insats. Man är jättebra på att hitta på nya fyndiga nidramsor om andra lag och diverse spelare man inte gillar, men när det kommer till domaren verkar man stå fast i gamla hjulspår.

Den urgamla ramsan "Skandal! Skandal! En domarskandal!" som unisont börjar tjoas när det egna laget känns väl förfördelat av domaren i en nyss uppkommen situation är i princip det enda man kommit fram till under hela mitt liv så här långt. Mycket tyder på att den ramsan även fanns redan innan 1977, dvs då jag föddes, och att det alltså inte är något som man kommit fram till ens "nyligen".

När den ramsan ovanför går igång sitter jag numer och flinar åt bristen på fantasi, även om det är mitt eget lags supportrar som tar till den. Skärpning, supportrar!
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Sport, Ishockey, Fotboll

Lördagen den 27/9, 2008 - 12:31
Skräm finnarna på flykt!
I Clearasil Ultra-reklamen är det en gosse som har starka funderingar på att skippa en fest på grund av att han har fått en stor finne i ansiktet. Hans kompis, som han är rätt avundsjuk på vad gäller fin hy, rekommenderar då honom att använda just Clearsil Ultra för att få lika fin hy.
I klippen därefter framgår det att han verkar ha följt rådet, då man kan se honom stå framför en spegel och tvätta sig. Problemet är bara att han verkar tvätta sig på alla ställen i ansiktet utom just där finnen sitter (som man kan se på bilden nedan).
Jag vet inte riktigt hur Clearsil Ultra är tänkt att fungera, men jag är ytterst tveksam till att instruktionerna om hur man använder det är att man skall skrämma iväg finnarna genom att bara komma hotfullt nära dem när man tvättar sig.

Missa finnen
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Reklam, Besynnerligt

Fredagen den 26/9, 2008 - 20:42
Taskig research eller bara väldigt många feltryck?
Belkin eller Delkin
Klicka på för stor bild
För några nummer sedan skrev PC För Alla en liten artikel om en Blu-ray-skiva som skulle hålla i 200 år. På en hel del platser i artikeln pratas det om företaget Belkin.
Är man dock lite uppmärksam och tittar på bilden som visar skivan ifråga så ser man att det står www.delkin.com, dvs Delkin och inte Belkin. Besöker man denna sida ser man att Delkin Devices som företaget heter inte har något med företaget Belkin att göra, trots det väldigt snarlika namnet. Starkt jobbat, PC För Alla!
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Media, Besynnerligt

Fredagen den 26/9, 2008 - 13:19
Jobbet på Coop Forum flyter på
För ett drygt år sedan berättade jag här om att jag tydligen jobbar på Coop Forum i Fittja eftersom det två gånger under en och samma shoppingrunda kom fram personer som trodde att jag jobbade där och därför ställde frågor om var man kunde hitta ditten och datten.

Nu har det hänt igen. Idag kom det fram en äldre dam som ville göra mig uppmärksam på att den utannonserade påläggsskinkan från Änglamark var slut borta i charkdisken. Så pass, tänkte jag. Men jag berättade då snällt att jag inte jobbar där, och hon kände sig nog rätt pinsam just då kan jag ana.
Återigen, likt tidigare, är det min blå cykeljacka som får folk att tro att jag jobbar där eftersom de riktiga anställda har liknande färg på sina skjortor.
Kommentarer: 2 stycken.

Måndagen den 22/9, 2008 - 20:05
Smala Elefanten som julstjärna
LjuselefantUnder ett par dagar har jag jobbat med att göra en alternativ julstjärna inför den stundande julen (faan vad tiden går fort).

Då jag bor så att jag har utsikt över Hallunda Centrum, och tvärtom, så tänkte jag att det vore lite kul med något större som skulle kunna beskådas av folk där nere en 100 meter bort. Men eftersom var och varannan lär ha just dessa klassiska julstjärnor när det är dags så lär en sådan dränkas i mängden, även om den är större än de allra flesta runtomkring. Här behövdes något annat.
Efter kort tankeverksamhet kom jag fram till att det således bör vara min logotyp Smala Elefanten som bör göras synlig och lysande. Sagt och gjort! Här nedan kan du läsa hur det gjordes.

En 3 meter lång ljusslinga inhandlades för billig peng på Rusta. Logotypen skrevs ut i mindre bitar på papper och sattes sedan ihop till en mall. Denna nyttjades för att klippa ut en stadigare figur i wellpapp. Figuren är drygt 60 cm hög.

Till en början gjorde jag så att jag fäste ljusslingan runt wellpappfiguren med hjälp av tunn metalltråd. Detta blev dugligt, men inte speciellt snyggt. Det skulle nog se bra ut på långt håll, men här hemma på andra sidan figuren vill man ju även att det ska se bra ut också, vilket det inte gör med en stor wellpappgrej som skymmer hela fönstret och massa metalltrådståtar överallt.

Försök två var att utifrån detta med metalltråden på wellpapp böja till, av två lager montageband inhandlat på Biltema, en exakt likadan form som insidan (slingan gick inte att böja exakt som logotypen) och sedan fästa denna metallform där genom att surra björntråd längs med hela vägen. Detta gick inget vidare, i alla fall inte samtidigt som det hela delvis satt fast i wellpappen för att behålla fomen. Så jag tog loss wellpappen helt igen och rätade ut slingan, för att i ett helt rakt läge surra fast med björntråd. Det såg riktigt lovande ut till en början, men blev rätt mycket pannkaka när jag väl började böja till detta till sin rätta form. Pannkaka blev det eftersom tråden gick av här och var när spänningarna i vissa svängar blev för stora.

Det slutliga försöket var att från detta rätt misslyckade försök med björntråd, där jag trots allt hade formen något sånär rätt, istället gå på med vanlig transparent tejp med lagom stora mellanrum. Många många varv blev det på rätt många ställen. Typ en hel rulle, hehe. För att sedan staga upp det hela än mer, då dubbelt montageband trots allt blir rätt sladdrigt i detta format, så satte jag dubbla bitar av detta montageband på strategiska områden. Under det senare skedet, och även under tejpsurrandet, var det trots allt väldigt bra att ha wellpappfiguren som mall, så det jobbet var inte helt i onödan. Dock kunde jag helt ha skippat det här med björntråd och metalltråd.

Totalkostnad för det hela går på drygt 100 kr. Det var betydligt mindre än jag hade räknat med när jag först fick denna idé.
Kommentarer: Bli först!

Torsdagen den 18/9, 2008 - 14:40
Släck lyset!
Sovförsök
Mer sovförsök
I senaste reklamen för försäkringsbolaget if... försöker tre personer sova skönt i ett mörklagt testlabb. Men enligt damen som verkar vara en testövervakare, och som är reklamens speakerröst, sover dessa inget bra på grund av att de ligger och oroar sig för en massa dyra saker de köpt oförsäkrade.

Jag är dock säker på att det beror på en mycket enklare orsak än så, och att dessa testpersoner därmed kan komma betydligt billigare undan än att behöva fixa en troligtvis långt ifrån gratis försäkring hos företaget ifråga. Ge helt enkelt faan i att peka med ljuskäglan från en ficklampa rakt upp i ansiktet på dem så lär nog sömnen inte störas!


Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Media, Reklam