Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Lördagen den 21/3, 2009 - 19:56
Livet slutar vid ett övergångsställe - om man gillar att gå
Enligt bildtextsättaren i senaste Mitt i Botkyrka Salem verkar de allra flesta som ägnar sig åt promenader att komma dö eller skadas så fort de befinner sig vid ett övergångsställe, vare sig det är fullt av bilar där eller om de ens planerat att gå över vägen ifråga där det aktuella övergångstället är placerat.
Övergångsställe
Själv trodde jag nog att de flesta som nån gång är ute och går och till slut når den sista vilan gör det av naturliga orsaker i en säng på ett ålderdomshem eller liggandes på ett sjukhus på grund av diverse svårbotliga sjukdomar som cancer och liknande, oavsett hur många övergångsställen de varit i närheten av under sin livstid som gångare.
Men om den här nya statistiken stämmer så börjar jag tro att jag lurat döden så många gånger nu att min tur att undvika den säkra döden eller skadorna börjar närma sig slutet, och att jag helt bör undvika dessa övergångsställen i framtiden. Fast samtidigt är det ju också i så fall redan ödesbestämt att när jag sedan dör så har jag högst sannolikt ett övergångsställe alldeles i närheten. Frågan är om jag kan lura döden än mer genom att bara nyttja strategiskt placerade övergångsställen nära sjukhus för att snabbt få vård, om nu inte döden slår till direkt utan plågor och besvär innan givetvis.

Hur blir det förresten om man bor mitt ute i ingenting helt utan bilvägar i närheten. Kommer benen att automatisk föra övriga kroppen till ett övergångsställe, hur långt bort detta än ligger, när döden är nära förestående? Livets sista vandring tro.
Kommentarer: Bara en enda.

Söndagen den 15/3, 2009 - 12:01
När man väntar lite för länge
I väntrummet på den psykiatriska mottagningen, dit jag går då och då, kan man bland alla de vanliga tidsskrifterna som utgör typiskt sitta-och-vänta-läsning finna en hylla med skönlitteratur i form av tjocka romaner.
Man skall vara väldigt mycket ute i god tid om man skall hinna läsa en hel roman innan man ropas in för sitt egentliga besök. Eller så ska man ha så pass stora problem att man dagligen har ett besök inbokat där, så att man inte hinner glömma bort vad man hade läst förra gången. Fast då har man nog större problem att tänka på än så.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Lördagen den 24/1, 2009 - 21:09
Mannen med hatt langar vin
KartongfigurerIbland blir sådana där informationsfigurer helt utan text som brukar sitta på utsidan av ytterkartongen till diverse större produkter, så som tv-apparater eller kylskåp med mera, rätt kryptiska. Anledningen att de saknar text är givetvis för att alla skall förstå informationen, oavsett nationalitet.

På kartongen till min rätt stora plasma-tv från Panasonic kan man finna dessa figurer (bilden) på en av sidorna.
Vad menas egentligen med den där gubben med hatt? Är det så att de vill informera om att kartongen är stor nog för en man med hatt att kliva ner i, eller att man med lite otur (eller tur, beroende på hur man ser det) istället kan få en livs levande gubbe med hatt, troligtvis alkis dessutom, istället för en tv när man väl öppnar kartongen.
Surprise surprise! Helt enkelt en ny variant av begreppet grisen i säcken.

Ser man till alla figurer skulle man kunna utläsa en liten berättelse, steg-för-steg-information, om man börjar uppe till vänster och sedan går medurs:
Ta den snabba hissen upp till den glade mannen med hatt. Han kommer sedan att bjuda dig på vin, alternativt champagne, i sådana mängder att du garanterat kommer att få tillbringa natten i en fyllecell. Mycket nöje!
Kommentarer: 3 stycken.
Kategorier: Besynnerligt, Humor

Lördagen den 17/1, 2009 - 11:11
Vi i Fyran?
Sällskapsspelet av klassiska Vi i Femman har en rekommenderad åldersnivå från 10 år. Borde det inte rent logiskt vara från 11 år om man skall utgå från att genomsnittsungen i landet inte har fått hoppa över en årskurs i tidig ålder?
Kommentarer: Bara en enda.
Kategori: Besynnerligt

Söndagen den 4/1, 2009 - 19:07
Fyrverkerier för fästingar
FyrverkeriBauhaus tänkte på småttingarna under nyårsfirandet verkar det som. Med småttingar syftar jag inte på småbarn och andra kortväxta, utan på betydligt mindre levande ting än så... Jag pratar givetvis om småkrypen.

Även djur vill fira av året som varit, och det kommande, med fest och tjo och tjim. Bauhus tog därför fram en jubileumsbomb med en stighöjd anpassad för några av de allra minsta bland de levande varelserna på vår jord.
Men varför gjorde man reklam för detta fyrverkeri i ett reklamblad riktat åt människor? Denna bomb är ju formligen livsfarlig för oss människor med en sådan låg stighöjd. Inte en enda varningstext om detta i samband med reklambladet.
Har förresten småkrypen råd med 299 kr?
Har småkrypen ens kronan som betalmedel?
Förklara er, Bauhaus!
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Besynnerligt, Reklam

Lördagen den 27/12, 2008 - 20:47
Om man inte plingar hamnar man ju i bussgaraget!
Varför är det så många på bussen som "plingar" (gör chauffören uppmärksam) för att vilja gå av när det är en ändhållplats i antågande?

Det kan väl inte vara så att dessa tror att om de inte uppmärksammar chauffören om deras önskan att vilja stiga av vid ändhållplatsen så kommer denne inte att öppna dörrarna när bussen väl kommer fram. Eller att chauffören tar beslutet att direkt köra till bussgaraget utan att passera och stanna vid sista hållplatsen, även fast att det är passagerare kvar på bussen.
Att eventuellt förklara beteendet med att vissa kanske inte vet om att det skulle vara ändhållplats håller inte riktigt, speciellt när det ju står längst fram på bussen var slutdestinationen är för aktuell resa.
Kommentarer: 5 stycken.
Kategori: Besynnerligt

Lördagen den 27/9, 2008 - 12:31
Skräm finnarna på flykt!
I Clearasil Ultra-reklamen är det en gosse som har starka funderingar på att skippa en fest på grund av att han har fått en stor finne i ansiktet. Hans kompis, som han är rätt avundsjuk på vad gäller fin hy, rekommenderar då honom att använda just Clearsil Ultra för att få lika fin hy.
I klippen därefter framgår det att han verkar ha följt rådet, då man kan se honom stå framför en spegel och tvätta sig. Problemet är bara att han verkar tvätta sig på alla ställen i ansiktet utom just där finnen sitter (som man kan se på bilden nedan).
Jag vet inte riktigt hur Clearsil Ultra är tänkt att fungera, men jag är ytterst tveksam till att instruktionerna om hur man använder det är att man skall skrämma iväg finnarna genom att bara komma hotfullt nära dem när man tvättar sig.

Missa finnen
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Reklam, Besynnerligt

Fredagen den 26/9, 2008 - 20:42
Taskig research eller bara väldigt många feltryck?
Belkin eller Delkin
Klicka på för stor bild
För några nummer sedan skrev PC För Alla en liten artikel om en Blu-ray-skiva som skulle hålla i 200 år. På en hel del platser i artikeln pratas det om företaget Belkin.
Är man dock lite uppmärksam och tittar på bilden som visar skivan ifråga så ser man att det står www.delkin.com, dvs Delkin och inte Belkin. Besöker man denna sida ser man att Delkin Devices som företaget heter inte har något med företaget Belkin att göra, trots det väldigt snarlika namnet. Starkt jobbat, PC För Alla!
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Media, Besynnerligt

Fredagen den 26/9, 2008 - 13:19
Jobbet på Coop Forum flyter på
För ett drygt år sedan berättade jag här om att jag tydligen jobbar på Coop Forum i Fittja eftersom det två gånger under en och samma shoppingrunda kom fram personer som trodde att jag jobbade där och därför ställde frågor om var man kunde hitta ditten och datten.

Nu har det hänt igen. Idag kom det fram en äldre dam som ville göra mig uppmärksam på att den utannonserade påläggsskinkan från Änglamark var slut borta i charkdisken. Så pass, tänkte jag. Men jag berättade då snällt att jag inte jobbar där, och hon kände sig nog rätt pinsam just då kan jag ana.
Återigen, likt tidigare, är det min blå cykeljacka som får folk att tro att jag jobbar där eftersom de riktiga anställda har liknande färg på sina skjortor.
Kommentarer: 2 stycken.

Onsdagen den 27/8, 2008 - 13:49
Vad du ser är vad du får, eller?
Det kan vara så att jag börjar bli så gammal att min syn försämrats klart påtagligt med åren, men nog ser väl det där trots allt ut att vara radergummi och inte säkerhetsnålar (eller sakerhetsnalar för den delen).
Ska bli lite spännande att se om dessa radergummin, som var det jag faktiskt behövde, verkligen funkar som de ska också. Man blir allt lite osäker på det hela med en sådan förvirrande förpackning som denna.

Raderade säkerhetsnålar
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Söndagen den 27/7, 2008 - 13:47
Konfekta trollar bort sig
KonfektatrolllEn sak jag funderat på varje gång jag köpt mig en godispåse "jätte"salt från tillverkaren Konfekta är varför det är ett troll som figur på påsens framsida.
Borde det inte vara just en jätte istället?

Nu är det väl så att tillverkaren faktiskt haft för avsikt att ha en jätte där på framsidan, men inte riktigt lyckats få till det enligt mig. För mig är en jätte en betydligt större variant av en vanlig människa, dvs ser rätt normal ut men större på alla vis.
Det på påsens framsida nu känns mer trollikt med den stora näsan och munnen med ett fåtal tänder i, samt inte direkt någon vardaglig klädsel för en människa.

En annan grej är att godiset långt ifrån är jättesalt, så det känns lite som att man blir lurad om man inte provat det förr och förväntar sig något riktigt salt. Däremot är det gott i sig, vilket kanske är det allra viktigaste trots allt.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Lördagen den 26/7, 2008 - 15:30
Ett kanonerbjudande från Teknikmagasinet!

Nej tack, Teknikmagasinet. Om jag nu vill ha två plektrum kommer jag nog försöka inköpa dem som två enskilda köp med några minuters mellanrum istället för att behöva betala för priset av tre vid ett tillfälle.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Besynnerligt, Språk

Lördagen den 22/9, 2007 - 13:39
Om onödig knapp på standardminiräknare
Roten ur-symbolPå en vanlig enkel miniräknare för hemmabruk brukar den näst vanligaste förekommande snabbfunktionsknappen vara den för att räkna ut roten ur något (som man ser på bilden här bredvid). Procentfunktionsknappen är vanligast, om man då räknar bort knapparna för att lägga in och hämta ut ur minnet.
Men frågan är varför man har valt just roten ur-funktion som något folket där hemma nog har mest användning av och behöver komma åt snabbt. Hur ofta och till vad nyttjar dessa vardagsmänniskor den knappen egentligen? Jag kommer endast på ett enda användningsområde, och det är om man får höra en siffra som nämner hur stor exempelvis en tomtarea är och då vill veta hur långa sidorna är, om den skulle vara helt kvadratisk(!). Det låter som något man har stor nytta av, flera gånger om året.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt

Fredagen den 31/8, 2007 - 23:24
Jag jobbar tydligen på Coop Forum i Fittja
Jag har ju helt glömt bort att berätta om en klart besynnerlig händelse igår när jag, mor och far besökte Coop Forum för vår vanliga veckohandel.

Vid frukt- och grönsaksområdet kommer det fram en dam på 50+ och frågar om jag jobbar där, på Coop Forum alltså. Nej, svarar jag då snällt och blir lite förbryllad över varför hon trodde det. Jag var klädd i svarta byxor och min lite tjockare blå långärmade cykeljacka och kepsen på mig, och bar inte omkring på något. En liten stund senare får jag syn på en snubbe som faktiskt jobbar där som var klädd i svarta byxor, en ljusblå kortärmad tröja som inte alls liknade min jacka. Dessutom ingen privat huvudbonad så som en keps. Men okej, man kanske kunde ta fel i all hast.

Några minuter senare vid området för matbröd och fikabröd smyger det upp en dam på 40+ bakom mig, och när jag vänder mig om frågar hon om jag vet var man nu hittar citronessans (eller något liknande) i det lite stökiga varuhuset på grund av ombyggnad. När jag förklarar att jag inte har en susning, ursäktar hon sig med att hon trodde att jag jobbade där.

Undra om man kan skicka löneanspråk till Coop Sverige och tassa runt där sedan en gång i veckan och vara behjälplig när någon ser ut att vara frågande.
Kommentarer: 4 stycken.

Måndagen den 13/8, 2007 - 18:22
När man inte får sova i lugn och ro
Klockan är strax efter 06:00.
*Piiip*
*Piiip*
*Piiip*
*Piiip*
Den trådlösa telefonen pockar på uppmärksamheten för att tala om att batteriet i den behöver laddas. Den ligger där på sin plats, någonstans utanför laddningsdockan, och oljuder väldigt intervallmässigt för att få mig att stiga upp och lägga den på laddning.
*Piiip*
*Piiip*
Ja ja! Lugna ner dig! Jag ska väl tassa upp och göra som du vill då! Suck.

Varför har inte jag ett inbyggt batteri i mig som talar om när det börjar bli dags att komma ihåg att telefonen ska läggas på laddning, innan den påminner mig så att säga?
De senaste tre gångerna, som det gått så långt att den börjat pipa, har det skett väldigt tidig morgon när jag sovit som bäst nästan. Snacka om att veta när man ska jävlas!
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besynnerligt