Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Onsdagen den 10/10, 2007 - 21:47
Massor av nya filmer i arkivet
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade DVD-arkivet online, men nu ikväll har arkivet växt från 469 till 542 titlar i ett enda svep. Då jag dessutom har 14 titlar som jag ännu inte lagt in ens offline, är jag alltså på god väg mot nästa hundratal, hehe.

DVD-arkivet
Kommentarer: Bara en enda.
Kategori: Film

Onsdagen den 18/7, 2007 - 12:10
Vinnare av Apocalypto-DVD
Andrev Bergström på Aftonbladet har en filmblogg där han då och då fixar små tävlingar där man kan vinna DVD-filmer. Nu senast hade han en tävling där man skulle tala om varför Mel Gibson var ett geni, och då ha chansen att vinna just Mel Gibsons film Apocalypto.

Ett tu tre tog jag chansen, och några dagar senare möttes jag av detta besked i ett inlägg på denna sida:
"Du har vunnit Apocalypto-dvd:n. Mejla mig din hemadress så att jag kan skicka filmen. mvh /Andrev Bergström, Filmbloggen"

Tackar tackar, Andrev!
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Film, Fredrik i vardagen

Måndagen den 30/10, 2006 - 22:25
DVD-arkivet har fått helt nya kläder och funktion
Det stora DVD-arkivet har nu bytt klädsel rätt ordentligt, samtidigt som funktionaliteten utökats.
Arkivet är nu även gjort för att dra nytta av tekniken AJAX/HttpRequest som i kort innebär att man kan ladda in ny info från databasen utan att behöva ladda om hela sidan. Det innebär att man slipper ladda in grafik och diverse kod för varje gång man vill se info om en film eller göra en sökning.

Det nya utssendet gör att jag även får plats med mer info än tidigare utan att krångla till det. Så nu gäller det att uppdatera alla inlagda filmer med denna info för att det ska bli riktigt bra, vilket kan komma att ta ett bra tag, hehe. Under tiden kommer vissa sökningar bli rätt missvisande, så som t.ex filmer jag sett och betyg med mera.
Kommentarer: Bara en enda.
Kategorier: Film, Hemsidan

Tisdagen den 26/9, 2006 - 15:39
Stor uppdatering av filmarkivet
Nu var det ett rätt bra tag sedan jag uppdaterade DVD-arkivet med nya titlar, så varför inte göra det nu idag kanske...

Ett tu tre har jag nu lagt till ytterligare 46 stycken titlar sedan förra gången det begav sig. Totalt sett är antalet nu uppe i 469 stycken, och det närmar sig därmed ännu en "magisk" gräns.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Film, Hemsidan

Söndagen den 1/1, 2006 - 09:46
DVD-arkivet
Jag har med åren samlat på mig en rätt stor DVD-samling. För att hålla koll på dessa flera hundra titlar har jag därför gjort mig ett sökbart arkiv online.

Arkivet visar vilka skådisar som är med, deras rollfigurer, regissörer, manusförfattare, spellängd, år, genre osv osv. Det går att söka på det mesta, och även kombinera flera olika söktyper för att hitta exakt det man är intresserad av.

Smala Elefantens DVD-arkiv

Mycket nöje!
Kommentarer: Bara en enda.
Kategori: Film

Torsdagen den 22/9, 2005 - 22:27
Tar sikte mot nästa hundratal
Nu är det äntligen över 300 dvd-titlar i min samling.
Jag gjorde dock en liten lapsus och beställde enbart 6 filmer när jag hade 293 titlar, för då vid själva beställningen fick jag för mig att det var 294 eller 296 titlar jag hade. Idag, någon vecka senare, så fick jag hem ännu en beställning, så nu känns det bättre.

I samband med denna uppdatering så gjorde jag en liten minimal grafisk ändring också, genom att ändra färgerna en aning i ett par av fälten.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Film

Fredagen den 22/7, 2005 - 19:28
Ett par titlar närmare 300 i DVD-arkivet
Nu har jag uppdaterat DVD-arkivet med en liten sudd filmer till. För att vara mer exakt är det 17 titlar som jag lagt till, så att det nu är 279 titlar totalt. Snart passeras alltså 300 titlar. Spännande.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Film

Fredagen den 19/11, 2004 - 23:53
Hulk vs Spider-Man
Nu har jag äntligen sett båda dessa filmer, och kan härmed lämna ett svar på vilken utav dessa två filmer jag tycker var bäst. Jag kan direkt säga att jag inte varit något stort fan vad gäller att ha läst dessa serier som barn, så mitt filmval bygger enbart på det jag tyckte om filmerna i sig och har alltså inte vägt in i hur bra de följer originalfigurerna från Marvel.

Jag hade märkt redan innan jag såg filmerna att de flesta tyckt att filmen om Spider-Man var bäst, så lite påverkad utav den stora massan skulle jag kanske ha varit kan man tro.
Men icke, för jag tycker nog att Hulk var den bättre filmen. Händer betydligt mer där, både i action och vad gäller filmens utveckling anser jag. Dessutom snyggare gjord vad gäller redigering och foto.
Spider-Man känns mer barnslig/töntig på sätt och vis. I Hulk är det dock övertydligt att man ska se att all militär och liknande folk klarar sig, dvs överlever, trots låååång "flygtur" i stridsvagn som slutar i krasch bland annat .
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Film