Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Onsdagen den 20/6, 2007 - 21:31
Presenter i efterhand
Reebok-sko och Creative-spelareFör lite drygt en månad sedan fyllde jag 30 år. Och för nästan exakt en månad sedan hade jag Öppet hus gällande just detta, och då fick jag en hel del slantar och presenter av olika slag.

Jag fick bland annat två stycken presentkort på Team Sportia och Computer City. Och dessa två har jag nu utnyttjat genom att inhandla nya löparskor och en MP3-spelare. Jag lade iofs till lite slantar för att inhandla dessa, men då presentkorten stod för merparten av kostnaden så kan man klart säga att detta är presenter. Tackar för det.

Skorna är från Reebok och heter något i stil med Premier Cushioning IV. Plösen är inte så lysande som bilden gör gällande, utan är mer samma blå som övriga blå detaljer.
MP3-spelaren är en Zen V Plus från Creative.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Tisdagen den 22/5, 2007 - 21:36
Att börja om på noll
Idag gjorde jag min första joggingrunda efter massor av års uppehåll. Det blev 18 minuter (ca 2,5 km) av sammanhängande lätt jogg. Med lätt syftar jag på farten och inte ansträngningen, för nog var det bra jobbigt för mina lungor och till viss mån även benen. Pinsamt usel form jag är i just nu.

Anledningen till mitt ryck att börja träna lite igen är att det är bra för mig och min panikångest. Det är bra träning för att lättare hålla isär känslor och tankar som verkligen har med paniken att göra med sådant som faktiskt beror på fysisk ansträngning eller vad det nu kan vara.
Det är lätt hänt annars att man tolkar just hög andning på grund av ansträngning som paniksymptom och sedan triggas igång in i de dåliga tankebanorna.
Sedan att jag i sig mår bra av lite löpträning är en positiv bit, och gör så att man kan tänka sig göra lite comeback inom orienteringen igen.
Det är betydligt roligare om man i alla fall är så pass tränad att man orkar runt en bana utan att känna liemannen flåsande i nacken vid varje kontroll och efter målgång.

Tanken är att jag nu ska försöka jogga lite ungefär varannan dag, för att så småningom mer kunna springa när kroppen känns tryggare och inte svarar med varningslampor. När det senare stadiet infinner sig ska det bli lite mer längre rundor och mäta sig mot lite tider på rundor man sprang förr.
Kommentarer: Bli först!

Tisdagen den 15/5, 2007 - 21:46
Elefanten börjar bli gammal
Eller börjar och börjar - elefanten ÄR gammal.
Nu har den bytt till en helt ny siffra längst fram vad gäller antal år, och det innebär som vi alla vet att det är ett nytt tiotal som påbörjats.
Elefanten är från och med idag 30 år gammal! Så pass! Tiden går.
Kan ju trösta sig med att det är hela 10 år kvar till nästa byte av första siffran. Det gäller att se positivt på allt.

På lördag blir det Öppet hus för släkt och vänner, så den riktiga nu-faan-är-man-gammal-känslan kommer väl först då när så pass många under kort tid påminner en om varför de är här. Just nu är det snudd på som vilken annan tisdag som helst.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Tisdagen den 6/3, 2007 - 21:44
Nu är det bevisat - jag är ett troll
Jag har skämtsamt kallat mig själv "trollet" strax innan de senaste gångerna jag klippt håret, och gärna med någon veckas ansiktshår som extra krydda.

Nu har dock söksträngen "bild på troll" på svenska Google fått någon att klicka sig in hit, vilket väl är en klar indikation på att jag faktiskt är ett troll. Om Google föreslår att man ska besöka smala elefanten för att denne egentligen är ett troll, ja då måste det vara så.
Kommentarer: Bli först!

Söndagen den 17/12, 2006 - 17:47
Smala Elefanten nu som pepparkaksform
Pepparkaksform
Pepparkakor
Inför det årliga julbaket, för ett par veckor sedan, med släkten här hemma gjorde jag ett par pepparkaksformar med den smala elefanten som figur.
De blev riktigt bra tycker jag, och redan innan hade jag tänkt att släkten skulle få minst varsin sådan form i julklapp om det visade sig att det gick bra att använda dem i praktiken också. Och det gjorde det, som man kan se på bilden bredvid.

Nu har jag gjort en massa fler formar sedan den tiden, och jag har även fått in tekniken så pass ordentligt att jag enbart behöver trämallen (som jag hade sedan tidigare, långt innan detta projekt fanns i tankarna) för att få till böjen från ryggen upp över huvudet och ner till spetsen på snabeln. Formarna blir mer lika varann nu, vilket man kan se på bilden överst, då alla böjar och sådant sker på samma ställe i hålbandet (materialet som används).
Att formarna dessutom har lite skruv och mutter gör det lite mer industriellt tuffare och hårdare.
Att själva formen sedan inte håller exakt Smala Elefanten-logotypens form är en annan sak, för man ser i alla fall att det är logotypen det handlar om (även om just denna mall bygger på en annan lite mer kompakt och snyggare variant av logotypen än den som syns här nedanför).

Om man vill ha sådana här formar går det alldeles utmärkt att köpa sig ett par stycken. Jag har dock inte bestämt något pris för vad de skulle kunna kosta än, då jag inte räknat på materialkostnad och vad jag anser mig lägga ner på det hela rent arbetsmässigt.
Men hör gärna av dig och berätta vad du skulle kunna tänka dig att betala för dem, så kan jag ta ställning till det hela då.
Kommentarer: Bli först!

Onsdagen den 8/11, 2006 - 13:53
Kan man bli smartare än jag?
Ännu fler "bevis" för att jag trots allt är rätt smart har jag nu scannat in och lagt upp här för allmän beskådning. Tidigare bevis i frågan.

Alla som känner mig vet att jag pratar på rätt fort, och att jag är smal råder det inga som helst tvivel om. Så när jag fann denna lilla notis för ett par år sedan i en tidning, så var det inte direkt nån nyhet för mig.

Smal snabbpratare
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Lördagen den 16/9, 2006 - 14:33
Från ovårdat troll till ansat sådant
För ett par dagar sedan var det återigen dags att klippa det beryktade trollet i Slagsta. Trimmern fick jobba en hel del denna gång, både uppe på skallen och i ansiktet, men överlevde trots detta hela uppdraget. Trollet i sig kunde inte annat än vara nöjd med hur det nu såg ut efter sin minst sagt omilda behandling.

Här nedanför kan man se dels en bild före, då trollet ser lite besviket ut att återigen behöva tampas med den där farliga trimmern, men givetvis då också ett par bilder för att visa hur det såg ut efteråt när trollet solar sig i glansen, eller något sådant.

Klicka på för större bilder


Kommentarer: 4 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Fredagen den 1/9, 2006 - 12:27
En vinterjacka inhandlades
VinterjackaJag har haft min gigantiska helsvarta dunjacka i över 12 år nu. Jag tyckte det var på tiden att få lite variation på min klädsel vinterhalvåret, och dessutom kunna ta en lite svalare jacka de dagar det inte är svinkallt ute. (Om det är svinkallt inne bör man börja ana oråd istället för att springa och köpa jackor).

När då junkyard.se hade stegrande utförsäljningsrea (10%, 20%, 30% och till slut 40% rabatt på allt) såg jag min chans att få tag på en jacka som dels skulle kännas som jag, dvs min typ av stil, och dels inte behöva kosta en halv förmögenhet, vilket vinterjackor oftast kan göra. Innan rean satte igång kollade jag in ett par jackor jag kunde tänka mig, och sedan var det bara att invänta bästa läget.
Min första tanke var att faktiskt vänta till 40% då jag trodde att just de jackor jag tittat på kanske inte skulle vara allt för poppis och gå åt.Vinterjacka Men då det var uppe på 30% och jag återigen tittade in för att kolla läget var redan alla de jackor jag först tittat på utsålda. Trist. Jag var dock fast beslutsam om att jag nu bara skulle ha en jacka, så jag tog en runda till och fann denna. Jag slog då också till direkt för att vara säker på att få den, då 30% och 40% inte är direkt stor skillnad trots allt.
Det blev alltså till slut en Billabong-jacka, modell Sly-06, för strax under 1000 kr med rabatten borträknad. Det är inte speciellt farligt tycker jag. Speciellt med tanke på att jag inte lagt ner en enda krona på vinterjacka på över 12 år innan, hehe.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Fredagen den 11/8, 2006 - 13:09
Broderi på keps
Tidigare i år tog jag upp de gamla kunskaperna från skolans syslöjd och gjorde ett par broderier på min keps. Jag hade en keps helt fri från diverse tryck och synliga märken, så jag tänkte piffa upp den lite med min Smala Elefanten-logotyp i litet format bak vid spännet.
Efter att jag blev klar med denna var jag så nöjd och uppe i tekniken att jag även passade på att skriva in mina initialer på den andra sidan om spännet, med mitt eget typsnitt dessutom.

Smala Elefanten-logon broderat på kepsEfter ett par utskrifter för att finna lämplig storlek var det dags att få över logotypen till kepsen för att sätta igång själva broderandet. Ett kalkeringspapper under utskriften och sedan rita/markera på det utskrivna gjorde att jag fick med det mesta av logotypen till kepsens tyg. Krävdes bara lite manuell ifyllnad på tyget innan jag kunde börja brodera.

Som tråd tog jag ett vanligt brodergarn, men nyttjade bara två av de sex deltrådarna åt gången för att det inte skulle bli allt för tjockt. Det tar väl lite längre tid att fylla ett område då, men känslan är att det kan bli mer detaljerat och lättare att korrigera småmissar. Sådant får man nog prova sig fram från gång till gång.

Själva tekniken är vanliga enkla stygn tvärs över hela delområdet på figuren, dvs i mitt fall börja nere vid bakbenet och jobba sig uppåt till kroppen vågrätt. Där svänger man genom att flera gånger sticka ner i samma hål på ena sidan. Jag gjorde så att jag efter ett par gånger i samma hål flyttade lite åt sidan så det inte skulle bli en jätteklump av garn på innersidan av svängen om det var en skarp sväng som skulle till. Toppen av kroppen är alltså stygnen lodräta, för att sedan svänga ner och åter bli vågräta på frambenet. Huvudet och snabeln är alltså separerat från det övriga för att inte få allt för långa stygn som lätt kan göra det sladdrigt.
Man måste även se till figuren i sig hur mycket man kan behöva svänga och var en "delningslinje" istället passar klart bättre. Exempel på det syns bäst på broderingen nedan.

Initialerna FW broderat på kepsBrodering för hand handlar mycket om tålamod och verkligen sticka ner och upp nålen så nära de tidigare ställena som möjligt. Man kan dock rätt lätt reparera glipor i broderingen genom att låta stygnen korsa varandra så att säga. Dock inte allt för snett kanske, så det blir för synligt. Här är det som tidigare nämnts en fördel med färre trådar att jobba med så att det inte blir för tjockt, och samtidigt gör de färre trådarna att sneda korrigeringar inte syns lika mycket.

Ett tips vad gäller att följa sina markeringar är att istället printa ut figuren aningen mindre och sedan ligga nån millimeter utanför markeringarna. Då täcker man verkligen markeringen, som oftast blir rätt bred till linjetjocklek mätt och otydlig via kalkeringspappret.
Det allra första försöket med elefanten ovan slutade med att jag efter att ha kommit en bra bit upp på bakbenet hade följt markeringen för noga precis mitt på. Då kunde man se utkanterna av markeringen och det jag broderat kändes på tok för smalt utifrån min visuella bild av hur det skulle se ut när det var klart. Var bara att riva upp och börja om.

Lycka till med era egna broderingar nu på diverse olika prylar!
Kommentarer: 2 stycken.

Onsdagen den 19/7, 2006 - 15:11
Utnämnd till moderator på Grafiskt Forum
Igår fick jag äran att bli utnämnd till att vara en av moderatorerna för det grafiska forumet jag håller till på mest hela tiden - Grafiskt Forum.

Det känns bra att man anses vara en hygglig och trevlig prick som man kan lita på. Dessutom får jag utlopp för mina behov att alltid vilja ändra på stavfel och sådant som jag ser användarna få till lite här och var. Fast jag får nog hålla mina hästar lite så jag inte blir allt för petig och framstår som jobbig istället, om jag t.ex går in och ändrar i inläggen allt för mycket.
Hur som helst ska det bli lite kul detta, och dessutom bra att lära sig lite mer om tekniken bakom hur onlineforum funkar administrationsmässigt.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Fredagen den 7/7, 2006 - 14:26
Damn hot in the sun!
Nu jäklar är det lite väl hett. Vore man en glass skulle man vara borta inom några minuter. Antingen uppkäkad illa kvickt av någon annan (inte annan glass då, utan nån människa givetvis), eller på grund av att man helt enkelt smälte bort. Går helt enkelt inte att vara ute i solen, och knappt ens om det är skugga, om det inte fläktar lite då och då.

Syster var här på besök i två dagar kan man säga, för att hålla mig lite sällskap när mor och far stuckit till Österrike för en vecka. Igår tassade vi upp till Coop Forum tidig eftermiddag för att handla lite mat och annat till gårdagens middag. Härlig tidpunkt att ge sig ut på runt 2*25 minuters vandring i solen. Huruvida jag var ironisk eller ej nyss får ni allt gissa er till själva.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Söndagen den 25/6, 2006 - 15:28
När jag såg Dee Snider på Coop Forum i Fittja
Dee SniderDet är inte varje dag man får se Dee Snider, frontsångaren i gamla klassiska rockbandet Twisted Sister, livs levande ett par meter ifrån en.

Idag begav jag mig till Coop Forum för att syssla med lite social träning, som denna gång innebar att bara vara där utanför kassorna och tassa runt lite.

När jag satte mig ner på en avlastningsbräda vid slutet av en kassa så hände det, det helt ofattbara. In genom en av entréerna tassar Dee Snider med sitt klassiska hår. Rör sig med rätt bestämda steg mot bankomaten. Knappt jag tror det är sant. Jag känner hur lusten att springa fram och skrika I wanna rock! Rock! stiger i mig, men jag hindrar mig när jag tittar lite längre ner, nedanför håret. Dee Snider i kjol och högklackat? Har han helt bytt sida nu? Jag funderade vidare medan personen med håret gjorde sitt bankomatuttag och sedan försvann bort.

Antingen var det Dee Snider som var på besök på Coop Forum i Fittja, eller så var det bara en tant som ville jävlas med min nostalgi.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Fredagen den 23/6, 2006 - 11:08
Fästingar älskar mig
Jag börjar tro att all världens fästingars slutmål är att mötas upp på den plats jag befinner mig på. Lite som i den där dokumentären March of the Penguins, som jag iofs inte sett, som handlar om att hanarna bland kejsarpingvinerna i ett första stadie traskar en massa mil över eländig terräng och usla väderförhållanden för att möta upp honorna bara för att få sig lite sex och para sig.
I mitt fall är det då att alla fästingar, var de än befinner sig, har som mål att söka upp mig och suga mitt blod. Glöm det där att fästingar sitter på ett grässtrå och bara väntar på att något lämpligt djur/människa ska passera. Fästingar är ständigt i rörelse i riktning mot mig, och då finns det inga hinder som är omöjliga att passera.

Vid 1-tiden i natt, i samband med att jag skulle titta lite på Frasier, så tycker jag att det kliar lite uppe på höger fot. Nån jäkla mygga tänkte jag först, men det kändes inte riktigt så kom jag fram till efter ett tag. Sträcker mig ner och känner efter och upptäcker då att det sitter något där. Ah! En fästingjävel inser jag direkt, innan jag ens tittat efter. Det är väl inget att bli förvånad över kanske, om det inte vore för att jag inte varit ute i skog och mark på väldigt länge och som mest hämtat in posten. Har så att säga inte alls varit i kontakt med naturen, bara rört mig på asfalt.

Jag får ett antal fästingar varje år, vad jag än har för mig, vilket får mig att dra slutsatsen ovan. Fästingar älskar mig och är konstant på väg mot mig när vintrarna övergår till vår och sommar. När jag nu då mest sitter här hemma så har de lättare att sikta in sig, till skillnad mot om jag var ett mer rörligt mål, och därmed hittar in hit i sinom tid efter sina långa vandringar.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen

Lördagen den 17/6, 2006 - 21:06
Vem attans är Smala Elefanten egentligen?
En del av det som står nedan stämmer inte längre (2011), men jag orkar inte fixa till en ny berättelse om vem jag är. Så det nedan kan istället ses som hur det delvis varit för mig.

FredrikDet är jag som är den smala elefanten. Och jag i detta sammanhang är Fredrik Wicksell, född i maj 1977, boendes i en förort strax söder om Stockholm.

Sedan juni 1999 lider jag av paniksyndrom. Vad det beror på är lite för långt att reda ut här, men i stora drag kan man säga att det beror på min otroliga skräck för att spy/må illa. Paniksyndrom innebär för mig att jag inte klarar av att åka buss, tåg, tunnelbana. Bil funkar bara i närområdet kan man säga. Att vistas i andra byggnader än hemmet är också jobbigt/omöjligt, så det blir mycket saker köpta via nätet istället för att tassa in i en affär direkt. Detta leder också till att jag inte direkt har något jobb, mer än att jag till 40% jobbar åt min gamla idrottsförening.

Fredrik funderarVarifrån kommer just namnet smala elefanten är jag rätt säker på att du undrar över.
Det hela beror på att jag givetvis är så ruskigt smal.
Just elefant-delen av namnet kommer sig av att jag var en av medlemmarna i den humorgrupp jag och ett par andra hade i gymnasiet, och den gruppen hette just Elefantgruppen. Jag var helt enkelt den smala elefanten.

Sedan tycker jag det är en ruskigt kul motsägelsefull liten skapelse, då elefanter av naturen sällan är just smala. I övrigt tycker jag djuret elefant kan passa rätt bra in på mig eftersom dessa djur anses rätt smarta, vilket jag tycker mig ha fog för att få kalla mig. Smart då alltså, inte elefant.
Kommentarer: 6 stycken.
Kategori: Fredrik i vardagen

Måndagen den 16/1, 2006 - 19:21
Trollet är klippt
Trollet i Slagsta har tagit semester, ett tag framöver i alla fall.
Idag åkte trimmern fram och fixade till håret och skägget innan trollet ens hann värja sig. Härligt!
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Fredrik i vardagen