Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Torsdagen den 10/1, 2008 - 21:18
Kommentarsfunktionen funkar igen
Gah! Upptäckte nyss att man inte kunnat posta kommentarer till mina inlägg.
Då jag dock inte får så många sådana över huvud taget så är det svårt att uppskatta hur länge det inte varit möjligt alls. Nu ska det i alla fall vara fixat, tror jag.
Välkommen till 2008, Fredrik!
Kommentarer: Bara en enda.
Kategori: Hemsidan

Onsdagen den 3/10, 2007 - 20:31
Jag skriver för sällan
Jag vill inte att denna sida skall bli som nån form av dagbok, men därmed inte heller någon sida som upplevs som väldigt statisk i sin "information". Jag skriver helt enkelt för sällan för sidans bästa.

Jag borde oftare kladda ner mina noteringar och reflektioner över något skoj eller underligt eller vad det nu kan vara här på sidan först, istället för att som nu prata om det först på den IRC-kanal jag hänger på hela dagarna. Det känns lite fel och upprepande att långt senare ta upp samma sak här, även om typ ingen av dem tittar in här.

Roligt i sig att jag sitter här och pratar till andra om något som i princip bara jag själv kommer att läsa trots allt, haha. De frekvent återkommande besökarna är nog lätträknade. Ni kan få tjoa till via en kommentar till detta för att underlätta räknandet.
De flesta som tittar in på sidan är folk som sökt på lustiga saker på diverse sökmotorer, och som allt som oftast nog inte hittat det de hoppades på att finna här inne.
Kommentarer: 4 stycken.
Kategori: Hemsidan

Måndagen den 6/8, 2007 - 16:09
bildmontage.se
www.bildmontage.se är ännu en ny undersida till Smala Elefanten.
Vi har alla någon gång sett "Obs! Bilden är ett montage" i någon tidning i samband med en bild som är ett så uppenbart montage att texten mest blir fånig. På bildmontage.se kommer det att samlas på sådana bilder.
En plan jag har är att göra någon form av spel på sidan i samband med bilderna.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Hemsidan, Humor

Måndagen den 6/8, 2007 - 16:04
harekanin.se
www.harekanin.se är en ny undersida till Smala Elefanten. Där finner man just nu två djur (gissa vilka?) som sitter och pratar med varann. Det ni.
Där kanske det i framtiden kommer att bli något helt annat. Den som lever får se.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Hemsidan, Humor

Lördagen den 3/3, 2007 - 13:27
Går det att sticka en keps?
Klart att det går att sticka en keps om man är jäkligt tålmodig, då det lär ta en ohyggligt lång tid om man ska få det så tätt och stabilt som tyget i en traditionell keps.
Frågan är dock varför man skulle vilja slita så mycket för något som sedan inte trots allt går att urskilja från en vanlig köpt keps. Och om man nu inte vill ha en keps motsvarande de som finns vad gäller kvalitet och stabilitet kanske man istället bör kalla det en mössa eller liknande, vilket känns som att det mer kommer att likna när det är klart. Om det någonsin blir klart, för det låter lite som att försöka virka en bil.

Varför då dessa funderingar om det ens går?
Jo, denna sökfras: "sticka en keps" är det senaste skojiga som tagit en besökare in på min sida från Google. Så den personen, om denne läser detta i en framtid, kanske kan berätta mer om tänket bakom, hehe. Då när sökningen skedde var det "keps" och "sticka" ur två olika meningar som fick svenska Google att tipsa om min sida allra överst.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Besökshumor, Hemsidan

Söndagen den 18/2, 2007 - 22:39
Folket i savannen och elefantskor
Nu har jag återigen roat mig åt att titta på hur vissa av besökarna hittat in hit till Smala Elefanten genom att titta i statistikloggen. Den avslöjar ibland så mycket att man kan se exakta sökord/sökfraser på diverse sökmotorer som sedan givit ett klick på min sida i sökresultatlistan.

Från danska Google gav sökningen "folket i savannen" ett besök in till mig här. Här är det rätt kul att tänka sig att det sitter en dansk där framför sin dator med ett wienerbröd i handen och vill veta lite mer om diverse folkslag så som massajer och liknande och i sökresultaten får syn på smalaelefanten.com och introtexten jag har här bredvid smala elefanten. Klart som korvspad att han eller hon klickar där då, för att sedan svära på klockren danska över att mötas av en smal liten jävla elefant som inte alls har något med några folk på savannen att göra.

På finska Google var det "elefanten skor" som föranledde ett klick in hit.
Där är det mer otydligt vad som egentligen var det som eftersöktes, då ju elefanter i de allra flesta fall inte har några skor på sig. Nu kanske denna "elefanten" var en speciell elefant, för mig helt okänd, men som i Finland är rikskändis och som ofta är fotbeklädd. Dvs att sökningen var för att ta reda på vilket märke dessa skor är. Min gissning är att det inte är Puma i så fall, för de är inte så vanliga på savannen.

Jag känner att dessa avslöjande statistikrapporteringar är rätt roande, åtminstone för mig själv, och bör få sig en egen kategori; Besökshumor. En tidigare analys, och som givetvis läggs in i denna, är den om alla swingers som hittar in hit i strid ström.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategorier: Besökshumor, Hemsidan

Lördagen den 11/11, 2006 - 22:32
Smala Elefanten är poppis i swingerskretsar
När man i statistiken för smalaelefanten.com tittar på hur folk hittat in till sidan så ser man tydligt vad det är som verkar locka. Det sökord på diverse sökmotorer som leder till ett klick in hit när sidan kommer högt upp är utan konkurrens svingers.

Allt beror på detta tidigare inlägg här, som handlar om en reklam med ordet sving som jag kommenterat med antydning om att det skulle kunna handla om just en klubb för svingers i Spanien (egentligen swingers, men det passade inte med reklamen).

Snacka om att klickarna måste blivit besvikna när de klickat sig in här och inte alls, troligtvis, fått den information de behövde för att syssla med swingersaktiviteter, hehe. Det är dels träffar från Google, Google (Ryssland), Eniro och lite andra ställen från andra länder, så sidan har blivit internationell kan man säga.

Att just detta inlägg nu säkerligen bidrar till att det ger ännu fler träffar inom området är en helt annan historia.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Besökshumor, Hemsidan

Måndagen den 30/10, 2006 - 22:25
DVD-arkivet har fått helt nya kläder och funktion
Det stora DVD-arkivet har nu bytt klädsel rätt ordentligt, samtidigt som funktionaliteten utökats.
Arkivet är nu även gjort för att dra nytta av tekniken AJAX/HttpRequest som i kort innebär att man kan ladda in ny info från databasen utan att behöva ladda om hela sidan. Det innebär att man slipper ladda in grafik och diverse kod för varje gång man vill se info om en film eller göra en sökning.

Det nya utssendet gör att jag även får plats med mer info än tidigare utan att krångla till det. Så nu gäller det att uppdatera alla inlagda filmer med denna info för att det ska bli riktigt bra, vilket kan komma att ta ett bra tag, hehe. Under tiden kommer vissa sökningar bli rätt missvisande, så som t.ex filmer jag sett och betyg med mera.
Kommentarer: Bara en enda.
Kategorier: Film, Hemsidan

Torsdagen den 5/10, 2006 - 12:20
Nytt spel till MF Online-serien
En gammal klasskamrat till mig i gymnasiet, Mikael Brännström, kodade under skoltiden där i början på 90-talet ett litet spel som jag fann rätt roande. Jag har nu anpassat det bättre för nätet och lagt till lite nya smidigare funktioner, samt då också fixat till en highscore-lista som sig bör vad gäller att kvala in i Online-serien.

Spelet har jag döpt till Colorizer, och det går ut på att få sin spelplan att exakt likna den datorgenererade spelplanen genom att klicka på rutor och ge dem en färg. Svårigheten är dock att man alltid sätter samma färg och bara får klicka en gång på varje ruta. Att ändra färg på en klickad ruta sker genom att klicka på rutorna runt om denna.
Mer om hur det går till finns att läsa på spelets sida.

Du hittar spelet här: MF Online Games
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Hemsidan

Tisdagen den 26/9, 2006 - 15:39
Stor uppdatering av filmarkivet
Nu var det ett rätt bra tag sedan jag uppdaterade DVD-arkivet med nya titlar, så varför inte göra det nu idag kanske...

Ett tu tre har jag nu lagt till ytterligare 46 stycken titlar sedan förra gången det begav sig. Totalt sett är antalet nu uppe i 469 stycken, och det närmar sig därmed ännu en "magisk" gräns.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Film, Hemsidan

Söndagen den 2/7, 2006 - 20:24
Validering och RSS
Nu har jag fixat till så att hela sidan validerar enligt normen XHTML 1.0 transitional, bortsett från en inläggssida som spökar men som rent kodmässigt ska vara helt okej.

Jag har även lagt till ett RSS-flöde för de 10 senaste inläggen, så att man kan hålla koll på denna sida via sin RSS-läsare eller använder en browser så som exempelvis Mozilla Firefox, som har detta inbyggt.

Ikoner för allt detta har jag lagt längst ner till höger.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Hemsidan