Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Lördagen den 24/1, 2009 - 21:09
Mannen med hatt langar vin
KartongfigurerIbland blir sådana där informationsfigurer helt utan text som brukar sitta på utsidan av ytterkartongen till diverse större produkter, så som tv-apparater eller kylskåp med mera, rätt kryptiska. Anledningen att de saknar text är givetvis för att alla skall förstå informationen, oavsett nationalitet.

På kartongen till min rätt stora plasma-tv från Panasonic kan man finna dessa figurer (bilden) på en av sidorna.
Vad menas egentligen med den där gubben med hatt? Är det så att de vill informera om att kartongen är stor nog för en man med hatt att kliva ner i, eller att man med lite otur (eller tur, beroende på hur man ser det) istället kan få en livs levande gubbe med hatt, troligtvis alkis dessutom, istället för en tv när man väl öppnar kartongen.
Surprise surprise! Helt enkelt en ny variant av begreppet grisen i säcken.

Ser man till alla figurer skulle man kunna utläsa en liten berättelse, steg-för-steg-information, om man börjar uppe till vänster och sedan går medurs:
Ta den snabba hissen upp till den glade mannen med hatt. Han kommer sedan att bjuda dig på vin, alternativt champagne, i sådana mängder att du garanterat kommer att få tillbringa natten i en fyllecell. Mycket nöje!
Kommentarer: 3 stycken.
Kategorier: Besynnerligt, Humor

Torsdagen den 28/8, 2008 - 14:05
What the fuck!
What the fuck
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Humor

Måndagen den 28/7, 2008 - 20:16
En hel busslast med barn

Jag hade på känn att det där med att jag skaffade 53 barn i min livliga ungdom en dag skulle ligga till min nackdel när jag nu letar efter någon att dela min vardag och bilda familj med. Attans också!
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Lördagen den 26/7, 2008 - 15:30
Ett kanonerbjudande från Teknikmagasinet!

Nej tack, Teknikmagasinet. Om jag nu vill ha två plektrum kommer jag nog försöka inköpa dem som två enskilda köp med några minuters mellanrum istället för att behöva betala för priset av tre vid ett tillfälle.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Besynnerligt, Språk

Fredagen den 11/4, 2008 - 23:15
Sockerfällan
Man får passa sig när man åker hiss och nyss har varit och inhandlat större mängder med snask och andra sötsaker. Det kan sluta väldigt illa om man inte är uppmärksam.

Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Måndagen den 6/8, 2007 - 16:09
bildmontage.se
www.bildmontage.se är ännu en ny undersida till Smala Elefanten.
Vi har alla någon gång sett "Obs! Bilden är ett montage" i någon tidning i samband med en bild som är ett så uppenbart montage att texten mest blir fånig. På bildmontage.se kommer det att samlas på sådana bilder.
En plan jag har är att göra någon form av spel på sidan i samband med bilderna.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Hemsidan, Humor

Måndagen den 6/8, 2007 - 16:04
harekanin.se
www.harekanin.se är en ny undersida till Smala Elefanten. Där finner man just nu två djur (gissa vilka?) som sitter och pratar med varann. Det ni.
Där kanske det i framtiden kommer att bli något helt annat. Den som lever får se.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Hemsidan, Humor

Lördagen den 4/8, 2007 - 15:49
Villrådiga golfbesökare hos Expressen
På dagens bussresa hem från Fittja fann jag Expressens sportbilaga, och i denna fann jag omgående detta som jag givetvis direkt rev ur och tog med mig hem.

Verkar vara en del, närmare bestämt 9 procent för att vara mer exakt, av besökarna på expressen.se med ett visst mått av golfintresse som lider av någon form av beslutsångest.
Hur ska man annars förklara att den totala procentsatsen av rösterna blir hela 109 %.

Något feltryck på en tangent, t.ex ett tiotal för mycket, kan man inte heller förklara det med, då det ju i så fall bara blir 99 % och är minst lika svårförklarligt om det nu enbart var ja eller nej som svarsalternativ.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategorier: Humor, Sport

Fredagen den 3/8, 2007 - 12:51
Grook rullar sten
Stenrullning
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Tecknad humor

Måndagen den 18/6, 2007 - 10:59
Valla skidor
Valla skidor
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Tecknad humor, Språk, Sport

Fredagen den 9/3, 2007 - 21:02
Smala tecknade män bränner eget lösskägg
Den något kryptiska rubriken är inte sann, vad jag vet. Mer troligt hade det varit om det vore peruk och inte lösskägg. Fråga mig inte varför, men så är det bara - vare sig vi vill eller ej.

Nej så här är det: Rubriken är byggd av de senaste lustiga sökningarna från diverse sökmotorer som givit mig en besökare. Dock med en liten modifikation vad gäller bränner eget, då det i originalsökningen var "hembränning" istället. Men det fattar ju var och en bildad person att det hade blivit väldigt knasig svenska. I övrigt är det korrekta ord eller fraser från sökningarna.

Hembränningssökningen då. Gissar att han eller hon som gjorde den sökningen på Eniro blev redigt besviken när det enda det gav på min sida var denna lilla bild. Förhoppningsvis roade det lite i alla fall.

"smala tecknade män" på svenska Google resulterar lite oväntat i att Smala Elefanten placeras överst. Och givetvis klickar man nästan alltid på det första förslaget vad man än söker på. I alla fall om man har en rätt snäv sökfras, vilket man väl får säga att det är i detta fallet. Sökaren fick dock nöja sig med en smal tecknad elefant istället, som iofs kanske gick lika bra. Det förtäljer dock inte besöksstatistiken.

På MSN Live Search kommer min sidlänk upp på sidan 3 när man söker på "lösskägg". Det man då börjar undra över är vad som får en att tro att just "Smala Elefanten" nog sitter på någon riktigt relevant och saklig info om lösskägg när alla träffar innan inte verkar ha varit nog.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Besökshumor

Tisdagen den 6/3, 2007 - 21:44
Nu är det bevisat - jag är ett troll
Jag har skämtsamt kallat mig själv "trollet" strax innan de senaste gångerna jag klippt håret, och gärna med någon veckas ansiktshår som extra krydda.

Nu har dock söksträngen "bild på troll" på svenska Google fått någon att klicka sig in hit, vilket väl är en klar indikation på att jag faktiskt är ett troll. Om Google föreslår att man ska besöka smala elefanten för att denne egentligen är ett troll, ja då måste det vara så.
Kommentarer: Bli först!

Lördagen den 3/3, 2007 - 13:27
Går det att sticka en keps?
Klart att det går att sticka en keps om man är jäkligt tålmodig, då det lär ta en ohyggligt lång tid om man ska få det så tätt och stabilt som tyget i en traditionell keps.
Frågan är dock varför man skulle vilja slita så mycket för något som sedan inte trots allt går att urskilja från en vanlig köpt keps. Och om man nu inte vill ha en keps motsvarande de som finns vad gäller kvalitet och stabilitet kanske man istället bör kalla det en mössa eller liknande, vilket känns som att det mer kommer att likna när det är klart. Om det någonsin blir klart, för det låter lite som att försöka virka en bil.

Varför då dessa funderingar om det ens går?
Jo, denna sökfras: "sticka en keps" är det senaste skojiga som tagit en besökare in på min sida från Google. Så den personen, om denne läser detta i en framtid, kanske kan berätta mer om tänket bakom, hehe. Då när sökningen skedde var det "keps" och "sticka" ur två olika meningar som fick svenska Google att tipsa om min sida allra överst.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Besökshumor, Hemsidan

Söndagen den 18/2, 2007 - 22:39
Folket i savannen och elefantskor
Nu har jag återigen roat mig åt att titta på hur vissa av besökarna hittat in hit till Smala Elefanten genom att titta i statistikloggen. Den avslöjar ibland så mycket att man kan se exakta sökord/sökfraser på diverse sökmotorer som sedan givit ett klick på min sida i sökresultatlistan.

Från danska Google gav sökningen "folket i savannen" ett besök in till mig här. Här är det rätt kul att tänka sig att det sitter en dansk där framför sin dator med ett wienerbröd i handen och vill veta lite mer om diverse folkslag så som massajer och liknande och i sökresultaten får syn på smalaelefanten.com och introtexten jag har här bredvid smala elefanten. Klart som korvspad att han eller hon klickar där då, för att sedan svära på klockren danska över att mötas av en smal liten jävla elefant som inte alls har något med några folk på savannen att göra.

På finska Google var det "elefanten skor" som föranledde ett klick in hit.
Där är det mer otydligt vad som egentligen var det som eftersöktes, då ju elefanter i de allra flesta fall inte har några skor på sig. Nu kanske denna "elefanten" var en speciell elefant, för mig helt okänd, men som i Finland är rikskändis och som ofta är fotbeklädd. Dvs att sökningen var för att ta reda på vilket märke dessa skor är. Min gissning är att det inte är Puma i så fall, för de är inte så vanliga på savannen.

Jag känner att dessa avslöjande statistikrapporteringar är rätt roande, åtminstone för mig själv, och bör få sig en egen kategori; Besökshumor. En tidigare analys, och som givetvis läggs in i denna, är den om alla swingers som hittar in hit i strid ström.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategorier: Besökshumor, Hemsidan

Måndagen den 20/11, 2006 - 23:37
Mycket snack, dålig rättstavning hos Loopia
Tycker Loopia borde satsat på en nyare bättre rättstavningskontroll istället för att bygga ut, i detta fall med en verstad. Eller, om felet uppkommit senare, fixa en ny korrekturläsare/granskare av det som skall gå till tryck.

Reklamen är från en hel baksida på en tidning, vilket gör att felet blir väldigt stort för ögonen att snabbt upptäcka. Rätt så smidigt gjort om man frågar mig.
Om det nu inte är något dolt budskap med att k:et har fallit bort, men då känns det som något väldigt långsökt som någon gärna får försöka förklara för mig, hehe.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Reklam, Humor