Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Lördagen den 11/11, 2006 - 22:32
Smala Elefanten är poppis i swingerskretsar
När man i statistiken för smalaelefanten.com tittar på hur folk hittat in till sidan så ser man tydligt vad det är som verkar locka. Det sökord på diverse sökmotorer som leder till ett klick in hit när sidan kommer högt upp är utan konkurrens svingers.

Allt beror på detta tidigare inlägg här, som handlar om en reklam med ordet sving som jag kommenterat med antydning om att det skulle kunna handla om just en klubb för svingers i Spanien (egentligen swingers, men det passade inte med reklamen).

Snacka om att klickarna måste blivit besvikna när de klickat sig in här och inte alls, troligtvis, fått den information de behövde för att syssla med swingersaktiviteter, hehe. Det är dels träffar från Google, Google (Ryssland), Eniro och lite andra ställen från andra länder, så sidan har blivit internationell kan man säga.

Att just detta inlägg nu säkerligen bidrar till att det ger ännu fler träffar inom området är en helt annan historia.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Besökshumor, Hemsidan

Söndagen den 6/8, 2006 - 21:04
Hembränning
Hembränning
Kommentarer: 2 stycken.
Kategorier: Tecknad humor, Språk

Söndagen den 6/8, 2006 - 20:59
Handboll
HandbollFörsökte mig först på en fotboll, som också följer samma sorts ordvitstanke.
Fast de fötter jag ritade såg rätt kassler ut så jag gjorde ett försök med händer, och det blev lite bättre tror jag.

Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Tecknad humor, Språk, Sport

Söndagen den 6/8, 2006 - 20:29
Fråga Ole - Sex- och samlevnadsprogram direkt från Norge
Norsk flaggaFör de norska besökarna kan nu Smala Elefanten stolt publicera de allra populäraste frågorna som kommit in till den alltid lika genomtrevlige norske sexexperten Ole Lusekofte och hans tv-program hemma i Norge, och då givetvis också hans genomtänkta svar.

Ole har stor erfarenhet inom ämnet då han varit gift fem gånger och har minst fyra barn med olika kvinnor, tror han. Olika alltså, inte att det inte skulle ha varit kvinnor. Ole är 49 år ung och kommer från Oslo, men bor nu i Trondheim, där han gillar att sysselsätta sig med en massa olika saker, bland annat stövelkastning och att katalogisera busstidtabeller.

Men nu över till frågorna, det viktigaste så att säga, och svaren som Ole förmedlar så elegant, pricksäkert och proffsigt:

Hei Ole! Jeg er en singeljente som førloret min lille frøjdepinne. Men jeg har mangt med gulebøjer i en låde. Hvordan bruker man en sånn da?
- Dette er en enkel spørsmål dette. Du piller vek de gule å eter sedan opp den selføjligt. Å de låter som de blir mange dagers frøjde før deg min ven. Må godt å mykke nøje!


Mors på daj! Min jente kommer ikke när vi pular. Vad gjør jeg før fel Ole?
- Har du provet å ropet på na da? Hon kan vare opptagt med annat i rummet breve si du. Prove dette å jeg lover du ikke blir besvikken. Må godt å mykke nøje!


Käreste Ole! Gutten ser mig ei lengre. Han glutter pa snuskefilmer akkurat hele netterna. Behøver en løsning.
- De må du stoppe omedelbums. Køpe han en videofilmemaskin så gluttes det på dagerne och soves på natten. Øjene mår mykke bedre av det. Må godt å mykke nøje!

Vi tackar Ole för denna gång, men om jag känner honom rätt så lär han vilja återkomma och upplysa oss alla inom detta intressanta område. Och vem kan tacka nej till denne experts erbjudanden.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Måndagen den 10/7, 2006 - 08:55
Så får du en slät och fin gräsmatta
 • Såg du fotbollsmatchen igår?
 • Ja givetvis. Matchen i sig var rätt trist, men planen var jäkligt jämn och fin i alla fall.
 • Det beror på att spelarna filmar så attans mycket.
 • Hur menar du då?
 • Jo, alla ständiga slängningar och rullningar gör mattan slät till slut.
 • Ah, du menar som en sådan där vält man har när man lägger asfalt för att packa ihop det hela.
 • Precis, inga grästuvor och tjafs som bollen kan studsa konstigt på.
 • Trevligt. Man kanske skulle hyra in ett par fotbollsspelare till baksidans gräsmatta.
 • Ja din gräsmatta ser förjävlig ut. Glöm inte att fixa domare också.
 • Mmm, spelarna lär väl inte rulla runt för skojs skull. Måste vara match, så de kan vinna en fördel av sitt rullande.
 • Inom en snar framtid finns det nog en nätbutik hos fotbollsförbundet.
 • Rädda din gräsmatta - hyr ett fotbollslag.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Sport, Fotboll

Tisdagen den 4/7, 2006 - 18:41
Spegelvärlden hos Teknikmagasinet
Hittade en gammal bild i en mapp på datorn som jag scannat in från en katalog från Teknikmagasinet.

Om jag inte minns helt fel så var det ett tv-kort till datorn som det gjordes reklam för på den där sidan, och att de vid sidan om detta visade en skärm hur det skulle kunna se ut. Att skärmen inte ingår har de skrivit ut tydligt, vilket väl iofs känns rätt bra med tanke på att exempelbilden där är spegelvänd.
Det kan bli lite småjobbigt att hänga med i nån utländsk film när textraderna är spegelvända.
Kan bli rena arabiskan i dubbel bemärkelse, hehe.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Fredagen den 30/6, 2006 - 14:27
Regelrätta krig
Regelrätta krig utspelas mellan två (eller flera) lag. Regelrätta krig utförs oftast utomhus på stora ytor. IM (inbördesmästerskap), VM och OS förekommer inom sporten. Regelrätta krig har funnits sedan urminnes tider.

PLANEN är slumpartad formad inför varje match. Underlaget skiftar beroende på om det är öken-, djungel-, snö- eller bergsmatch osv osv. Hemmalaget väljer underlag. Planen består dock alltid utav en linje i mitten som kallas offsidelinjen (tar upp detta lite längre ner). På varje sida om offsidelinjen har lagen ett antal målområden att försvara. Dessutom finns det två linjer längst bak på varje lags försvarszon.

MÅLOMRÅDENA skiftar i storlek och antal beroende på vilken betydelse det har för försvarande lag. En flygplats är stor och tydlig t.ex, men har ofta ett väldigt gott stöd av backar och målvakt.

FUNKTIONÄRER måste finnas på varje match. En huvuddomare som tittar på alla ojustheter och dömer straff och sådant, och minst en linjeman (helst två) som ser till att de tekniska reglerna följs. Sedan krävs det ett sekretariat som håller ordning på matchtiden och som för protokoll som senare skall lämnas in till förbundet och till media. När matcher sänds i TV så ansvarar TV-bolagen själva för kamerapositioner och bevakning.

LAGEN består av både marktrupper, sjötrupper och flyg, dock högst 10 kompanier inom varje. Varje lag måste ha en kapten som är lagets språkrör mot domaren under match. Om kaptenen måste retirera från matchen måste kaptensbindeln övertas av någon annan i laget. Varje lag måste också ha en överbefälhavare som har ansvar för laget och som lägger upp taktiken. Byten får ske fritt under match, men man får inte vara fler än det tillåtna på planen samtidigt. Målvakterna får icke använda några vapen förutom sina händer och fötter. Inom målområdet får han använda hela kroppen för att skydda målet från missiler eller handgranater. Händer det att han gör detta utanför målområdet tilldelas det andra laget ett straffslag.

KLÄDSELN måste vara enhetlig så att motståndarna tydligt ser vilka de spelar mot. Under en snömatch får fodrad klädsel användas, inte annars. Motståndarlaget rättar sig efter hemmalaget och tar därför med sig ett bortaställ också utifall att färgerna är för lika. Varje spelare måste bära en identitetsbricka runt halsen så att det underlättar för sjukvårdspersonalen att kontakta anhöriga vid eventuella skador. Hjälm är frivilligt.

UTRUSTNING att träffa mål och varandra med har lagen i form av olika vapen. Varje spelare har rätt många olika sorter att välja på och även tillgången på dessa varierar kraftigt. Luftvärn och hemliga vapen så som kemiska och kärnvapen är dock svårt att uppskatta antalet på från lag till lag. Som hjälp att hålla ordning på alla dessa vapen har varje lag en caddie, som måste vara klädd i rutiga byxor och blazer.

MATCHTIDEN är 3x20 dagar med 2 dagars vapenvila mellan varje period. Speltiden är ineffektiv och stannas bara vid händelse av straffslag, tillfällig fred, publik på planen m.m.

MÅL döms då hela det tänkta målet har pulveriserats. Det är tillåtet att sparka sönder målet.

NERSLAG är det första som sker i matchen. Anfallande lag avfyrar lämplig missil mot ett mål inom motståndarens försvarszon och gör därefter en förflyttning med samtliga sina trupper på plan i riktning mot motståndaren. Efter varje utdömt mål gör det träffade laget ett nerslag från offsidelinjen.

INSLAG sker då en missil missriktas och landar utanför spelplanen och tilldöms det icke felande laget från den plats där det skedde. Vid inslag får försvarande lag inte befinna sig närmare än 3 kilometer. Mål får icke träffas direkt på ett inslag.

FRISLAG tilldöms det icke felande laget vid ett regelbrott där brottet skedde. Utförs på samma sätt som inslag, men här får mål träffas direkt.

OFFSIDE döms om anfallande lag går in i motståndarens zon före sina vapen. Motståndarna får då ett frislag från offsidelinjen.

ICING döms om långdistansrobot avfyras från egen försvarszon ner förbi motståndarnas bakre linje utan att träffa något på vägen. Motståndarna får då ett frislag i anfallszon.

REDLINE OFFSIDE har slopats sedan 1999 då det visade sig att ryssarna hade en otroligt stor fördel av denna regel tidigare.

STRAFFSLAG döms för förseelser inom målområdet, samt om försvarande lag flyttar på ett av sina mål. Straffslag utförs från offsidelinjen. Missilen får inte ta en sväng bakåt och inget understöd på returer är tillåtet.

FÖRLÄNGNING sker då det står oavgjort efter full tid på stora officiella turneringar. Matchen förlängs tills något utav lagen noteras ett mål, s k sudden death, då är matchen är över. Dock kan denna förlängning pågå i högst 3 dagar då straffslag måste avgöra matchen. Lagen får då vardera 5 missiler till att lägga straffar med. Är det fortfarande oavgjort efter detta avfyrar lagen en missil åt gången tills något utav lagen träffar mål och de andra missar.

REGELBROTT
FRISLAG döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Slår på, binder fast eller lyfter en motståndares vapen.
 • Passar en handgranat inom laget med hjälp av fötterna.
 • Med annat än skuldran hindrar motståndare att ta sig tillbaka till sin försvarszon
 • Avfyrar en missil i taket (vid match inomhus).


UTVISNING 2 DAGAR TILL NEUTRAL ZON döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Spelar med otillåten utrustning.
 • Begär kontroll av motståndares utrustning och den visar sig icke vara felaktig.
 • Tacklar eller fäller motståndare som står med ansiktet bortvänt.
 • För många trupper på plan.
 • Är ful i mun på ett språk som domaren förstår.
 • Importerar mer utrustning från lag som inte är med i matchen.
 • Kallar på fredsmäklare när det inte är vapenvila, s k delay of game.


UTVISNING 5 DAGAR TILL NEUTRAL ZON döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Har kamouflerat sig och överraskar en motståndare.
 • Pratar på samma språk som motståndaren i deras försvarszon.
 • Uppviglar publiken.
 • Lägger upp taktiken utan att motståndarnas spioner får höra.
 • Fejkar ljudeffekter med munnen.
 • Tar sig in i anfallszon med hjälp av charterplan.
 • Placerar trampminor över knähöjd.
 • Tar gisslan som inte betalt inträde.


MATCHSTRAFF OCH AVSTÄNGNING I TVÅ KRIG döms om ett lag eller enskild spelare/trupp…
 • Skjuter på fallskärmsjägare som inte hunnit landa.
 • Inte syns på flygradarn.
 • Hävdar att det är VX-gas istället för lustgas.
 • Bygger en hög mur utmed hela offsidelinjen.
 • Använder lösa skott eller vattenpistol.


Må bästa lag vinna!

Detta skrevs redan 1999, men det går nog finfint att presentera det nu också. Är nog inte speciellt många som läst detta innan.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Lördagen den 24/6, 2006 - 13:15
Den feminina James Bond
En favorit i repris.
I aprilnummret 2005 av PC För Alla fick jag med en sak jag sänt in till det som då hette Freddas Favoriter i tidningen, där de visade upp sådant som folk skickat in vad gäller felmeddelanden och konstiga annonser och dylikt.

Siba hade i sitt reklamblad fått en bokstav på fel plats, och roligt nog fått ett ord med helt annan innebörd än det tänkta. Spelet de gjorde reklam för heter Rogue Agent, där då rogue betyder skurk, lymmel, skojare på svenska. Hos Siba blev det dock Rouge Agent, där ju rouge är sådant som kvinnor har när de sminkar sig.

Extra roligt blir det när man läser beskrivningarna av spelet i texterna under, och att man då tänker sig en James Bond som är sminkad:
Spelet tar upp sidor som inget tidigare James Bond-spel har vågat sig på, och bryter mot alla regler.
Ja det måste man klart säga, att det är rätt vågat att nu plocka ut James Bond ur garderoben efter alla gentlemansfilmer och flirtande med damer i dessa.
Gå över till den mörka sidan i Bonds värld...Som en lovande 00-agent som gått över till andra sidan...
Som sagt, ut ur garderoben med han bara. Dr No är egentligen en Dr Yes, det vet väl alla, så där finns det chans att få napp.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Fredagen den 23/6, 2006 - 19:03
Spanska svingers?
ReklambildNär reklambyrån planerade grafiken till denna reklambild (beskuren här) kan man tycka att de borde kunnat placera ett av orden Sving på ett annat ställe än vad nu är fallet.

Eller det kanske var helt nödvändigt att placera det där ordet pekandes rakt upp i mumindalen på kvinnan för att det dolda budskapet är att nere på Mallorca finns det massor av kul saker att hitta på för folk som är så kallade swingers (sysslar med partnerbyten).
Om inte annat så ser hon lite road ut i alla fall, hehe.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Lördagen den 10/6, 2006 - 21:21
F-fabler
Frisören Frans, frånskild flamländsk flykting, flörtade friskt framför förlovade fägringen Frida. Fästmannen Fredrik förargades fort.
- Förbannade frisyrfjolla!, fräste Fredrik följaktligen.
- Fjant, fnittrade Frans fram flinandes förbryllande fräckt, formligen förnedrande faktiskt.
Fredlös fight följde. Fjäderlätt fotarbete. Flinka finter. Flertalet fenomenala fullträffar. Fantastisk forcering frambringade fet fläskläpp. Förloraren Frans flydde föreställningen fegt. Fridas fröjd föredömligt fulländad.

Fredriks felparkerade Ferrari försvann flärdfullt från frisersalongen. Fotgängare fruktade fordonets framfart. Flåsande flanörer fluktade flitigt. Fyra fåglar flaxade flyende

Fredag förmiddag, fjortonde februari, föreföll frosten förlama Fredriks fingrar. Frusna fålar frustade fullvuxet fjärran farstun.
- Fallerande fjärrvärme?, funderade Fredrik felaktigt.
- Felande foder, förtäljde fastighetsskötaren Filip Fransson, frilansande finsk ficktjuv, försmädligt.
För flera femtiolappar fixades felet förhållandevis fint.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Språk, Humor

Tisdagen den 6/6, 2006 - 12:52
Hör upp, blindstyre!
 • Kisse kisse katten!
 • Nej det är ingen katt.
 • Åh så pinsamt av mig.
 • Det är ingen fara.
 • Muuuu!
 • Nej, det är en hund ser du väl för jösse namn!
 • Ja du har så rätt, nu ser jag det alldeles tydligt.
 • Den heter Rex.
 • Bähähähä!
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor

Söndagen den 1/1, 2006 - 09:46
Fångarna hos Frodo
Under gymnasietiden bildade fem gossar ett litet humorgäng som hette Elefantgruppen. En vinterdag 95/96 spelade de in en parodi på det då mycket populära tv-programmet Fångarna på fortet som fick heta Fångarna hos Frodo. Frodo har ingenting med Tolkien att göra. Frodo var smeknamnet på en av medlemmarna, och det var hos honom detta spelades in.

Hompa får en gåtaNär dagen började hade gossarna inga idéer om vad de skulle filma, bara att de var tvungna att komma på något skoj innan dagens slut. Anledningen till allt detta var ett skolprojekt.

Till slut kom de på denna idé och satte genast igång. Det mesta är därför improviserat eftersom gossarna inte skrev något manus innan de satte igång. De pratade bara igenom i stora drag vad som skulle ske i varje rum. De väldigt knapphändiga instruktionerna för rummen hör till. Samt sättet de får sina nycklar på. Det beror också till viss del på att de vid den tidspressade redigeringen inte hann lägga till ljudeffekter och ljud som skulle vara som vägledning för den person som var i rummet. Dessutom var just denna version redigerad extra mycket för att spara in tid, så själva gåtorna är bortplockade.

Gurra bär PatrikAllt är inspelat med EN kamera, vilket gjorde att scener med fler bildvinklar tog lite längre tid att göra. Redigerat sedan i en analog redigering, vilket inte minst visar sig i de otroligt fula texteffekterna.

Mycket nöje hur som helst!Filmen

Dessa två delar är avi-filmer, så det kan ta lite tid att ladda innan de startar i din mediaspelare.

Del 1 (18,7 mb)
Del 2 (23,8 mb)


Musiken

Ett måste i alla musiksamlingar är musiken ur Fångarna hos Frodo.
Det klassiska Fångarna på fortet-temat i nya superavancerade kläder.
Eller så är det inte det.
Musiken är en xm-fil, vilket funkar att spela upp i Winamp.

Signaturmelodin (468 kb)

Kommentarer: Bli först!
Kategori: Humor