Ett par väl valda ord om livet på savannen som ett rätt udda litet djur bland alla andra figurer.Till nyaste inläggenSmala elefanten i sin praktSenaste inläggen i RSS 2.0-format
Fredrik i sin prakt, på Café Opera 1998.
Namn
Fredrik Wicksell
Ålder
36 år
Boplats
Norra Botkyrka, Sthlm
Senast kommenterade inläggen
Om man inte plingar hamna...23/5 - 14:06
Hallå, elektroniska pryla...11/5 - 13:11
What the fuck!19/12 - 16:54
Vem attans är Smala Elefa...27/10 - 01:38
Mannen med hatt langar vi...8/7 - 14:18
Sök inlägg
Musik under namnet Mindfire

Här nedan finner man lite musik som jag gjort genom åren, då under mitt nätnamn Mindfire. Det är bara att ladda ner.

St. Valentine's Day
St. Valentine's Day [Video edit]

Tillbakalutad house
2:37 min

Expectations
Expectations [Fast beat edit]

Club/House
4:17 min

In The Arms Of Morpheus
In The Arms Of Morpheus

House
5:06 min

The Radar [Intro version]
The Radar [Intro version]

Dance/Club
0:36 min

Tiny House
Tiny House

House
0:30 min

Söndagen den 4/1, 2009 - 19:07
Fyrverkerier för fästingar
FyrverkeriBauhaus tänkte på småttingarna under nyårsfirandet verkar det som. Med småttingar syftar jag inte på småbarn och andra kortväxta, utan på betydligt mindre levande ting än så... Jag pratar givetvis om småkrypen.

Även djur vill fira av året som varit, och det kommande, med fest och tjo och tjim. Bauhus tog därför fram en jubileumsbomb med en stighöjd anpassad för några av de allra minsta bland de levande varelserna på vår jord.
Men varför gjorde man reklam för detta fyrverkeri i ett reklamblad riktat åt människor? Denna bomb är ju formligen livsfarlig för oss människor med en sådan låg stighöjd. Inte en enda varningstext om detta i samband med reklambladet.
Har förresten småkrypen råd med 299 kr?
Har småkrypen ens kronan som betalmedel?
Förklara er, Bauhaus!
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Besynnerligt, Reklam

Torsdagen den 25/12, 2008 - 23:12
Expert är inte experter på korrekturläsning
Snälla Expert, kunde ni inte ha lagt några av alla reklamslantarna som var vikta för mellandagsrean på att hyra in en korrekturläsare för den tv-reklam ni just nu kör i diverse kanaler? Det ser liksom inte speciellt språkligt snyggt ut när texten på bilden nedan kommer emot en i en animation. Den säker hela reklamen kan man säga.

Expert reklammiss
Kommentarer: 2 stycken.
Kategorier: Media, Reklam, Språk

Lördagen den 27/9, 2008 - 12:31
Skräm finnarna på flykt!
I Clearasil Ultra-reklamen är det en gosse som har starka funderingar på att skippa en fest på grund av att han har fått en stor finne i ansiktet. Hans kompis, som han är rätt avundsjuk på vad gäller fin hy, rekommenderar då honom att använda just Clearsil Ultra för att få lika fin hy.
I klippen därefter framgår det att han verkar ha följt rådet, då man kan se honom stå framför en spegel och tvätta sig. Problemet är bara att han verkar tvätta sig på alla ställen i ansiktet utom just där finnen sitter (som man kan se på bilden nedan).
Jag vet inte riktigt hur Clearsil Ultra är tänkt att fungera, men jag är ytterst tveksam till att instruktionerna om hur man använder det är att man skall skrämma iväg finnarna genom att bara komma hotfullt nära dem när man tvättar sig.

Missa finnen
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Reklam, Besynnerligt

Torsdagen den 18/9, 2008 - 14:40
Släck lyset!
Sovförsök
Mer sovförsök
I senaste reklamen för försäkringsbolaget if... försöker tre personer sova skönt i ett mörklagt testlabb. Men enligt damen som verkar vara en testövervakare, och som är reklamens speakerröst, sover dessa inget bra på grund av att de ligger och oroar sig för en massa dyra saker de köpt oförsäkrade.

Jag är dock säker på att det beror på en mycket enklare orsak än så, och att dessa testpersoner därmed kan komma betydligt billigare undan än att behöva fixa en troligtvis långt ifrån gratis försäkring hos företaget ifråga. Ge helt enkelt faan i att peka med ljuskäglan från en ficklampa rakt upp i ansiktet på dem så lär nog sömnen inte störas!


Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Media, Reklam

Söndagen den 27/4, 2008 - 16:22
Ett litet l kan väl inte vara så noga, eller?
Korrekturläsaren för företaget bakom reklamsidan nedan måste ha fått många ironiska "Bra jobbat!" av arbetskamraterna på jobbet dagen efter att det så kallade Sverigehäftet trillade ner i massor av svenska brevlådor, då just häftets baksida hade reklamsidan ifråga.
Man börjar samtidigt fundera på om det verkligen ska vara efi som ligger bakom och inte sfi (svenska för invandrare) i nån form av underfundig men ytterst svårtolkad samhällsinformation och marknadsföring.

Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Reklam, Språk

Måndagen den 20/11, 2006 - 23:37
Mycket snack, dålig rättstavning hos Loopia
Tycker Loopia borde satsat på en nyare bättre rättstavningskontroll istället för att bygga ut, i detta fall med en verstad. Eller, om felet uppkommit senare, fixa en ny korrekturläsare/granskare av det som skall gå till tryck.

Reklamen är från en hel baksida på en tidning, vilket gör att felet blir väldigt stort för ögonen att snabbt upptäcka. Rätt så smidigt gjort om man frågar mig.
Om det nu inte är något dolt budskap med att k:et har fallit bort, men då känns det som något väldigt långsökt som någon gärna får försöka förklara för mig, hehe.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Reklam, Humor

Lördagen den 15/7, 2006 - 10:12
Har du sett någon reklam för Viasat på TV6 senaste tiden?
Nej.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Reklam

Tisdagen den 4/7, 2006 - 18:41
Spegelvärlden hos Teknikmagasinet
Hittade en gammal bild i en mapp på datorn som jag scannat in från en katalog från Teknikmagasinet.

Om jag inte minns helt fel så var det ett tv-kort till datorn som det gjordes reklam för på den där sidan, och att de vid sidan om detta visade en skärm hur det skulle kunna se ut. Att skärmen inte ingår har de skrivit ut tydligt, vilket väl iofs känns rätt bra med tanke på att exempelbilden där är spegelvänd.
Det kan bli lite småjobbigt att hänga med i nån utländsk film när textraderna är spegelvända.
Kan bli rena arabiskan i dubbel bemärkelse, hehe.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Lördagen den 24/6, 2006 - 13:15
Den feminina James Bond
En favorit i repris.
I aprilnummret 2005 av PC För Alla fick jag med en sak jag sänt in till det som då hette Freddas Favoriter i tidningen, där de visade upp sådant som folk skickat in vad gäller felmeddelanden och konstiga annonser och dylikt.

Siba hade i sitt reklamblad fått en bokstav på fel plats, och roligt nog fått ett ord med helt annan innebörd än det tänkta. Spelet de gjorde reklam för heter Rogue Agent, där då rogue betyder skurk, lymmel, skojare på svenska. Hos Siba blev det dock Rouge Agent, där ju rouge är sådant som kvinnor har när de sminkar sig.

Extra roligt blir det när man läser beskrivningarna av spelet i texterna under, och att man då tänker sig en James Bond som är sminkad:
Spelet tar upp sidor som inget tidigare James Bond-spel har vågat sig på, och bryter mot alla regler.
Ja det måste man klart säga, att det är rätt vågat att nu plocka ut James Bond ur garderoben efter alla gentlemansfilmer och flirtande med damer i dessa.
Gå över till den mörka sidan i Bonds värld...Som en lovande 00-agent som gått över till andra sidan...
Som sagt, ut ur garderoben med han bara. Dr No är egentligen en Dr Yes, det vet väl alla, så där finns det chans att få napp.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Fredagen den 23/6, 2006 - 19:03
Spanska svingers?
ReklambildNär reklambyrån planerade grafiken till denna reklambild (beskuren här) kan man tycka att de borde kunnat placera ett av orden Sving på ett annat ställe än vad nu är fallet.

Eller det kanske var helt nödvändigt att placera det där ordet pekandes rakt upp i mumindalen på kvinnan för att det dolda budskapet är att nere på Mallorca finns det massor av kul saker att hitta på för folk som är så kallade swingers (sysslar med partnerbyten).
Om inte annat så ser hon lite road ut i alla fall, hehe.
Kommentarer: Bli först!
Kategorier: Humor, Reklam

Onsdagen den 14/6, 2006 - 19:00
Symboliken i Telenors reklam
Nu när Vodafone blivit Telenor, som vi sett i ett otal olika reklamfilmer som just nu går som bäst i var och varannan reklampaus, har jag funderat lite på hur man ska tolka dessa reklamfilmer, speciellt jämfört med dem gamla från Vodafone-tiden.

Från gamla Vodafone-reklamerna är det bara en av snubbarna kvar, han som nu i Telenor-reklamernas inledning var den som sjöng på deras första fest efter "uppköpet".
I reklamerna om Telenor, och de första vi-ska-gå-ihop-reklamerna då Vodafone fortfarande fanns kvar, ska man få uppfattningen om att det är precis som vanligt, men att det bara är namnet som bytt från Vodafone till Telenor.
Uppenbarligen verkar det dock även vara så att man ska förstår att ett par personer fått kicken, då tidigare reklamstjärnorna bytits ut mot två andra snubbar och en tjej som man kan gissa kommer från Telenor-sidan. Fast det kanske bara är jag som ser den kopplingen.
Kommentarer: 8 stycken.
Kategori: Reklam

Söndagen den 11/6, 2006 - 17:28
Reklamen för Marabou Belvita gör en förvirrad
I reklamen för Marabou Belvita hör man speakerrösten säga i stil med:
...görs på diverse frukter och stuff som sedan doppas i ljuvlig choklad.
Men nu är det så att det man ser är att de häller på choklad, alltså inte doppar ner i något chokladbad eller dylikt. Nu är det väl iofs så att själva tillverkningsprocessen är så att det doppas, men det är inte så man ser det.
Förvirrande.
Kommentarer: 2 stycken.
Kategori: Reklam

Tisdagen den 6/6, 2006 - 12:03
Folket bakom Riesen har tappat kontrollen över geometrin
I reklamfilmen för godiset Riesen kan man se och höra en snubbe beskriva sitt favoritgodis:
...denna rektangulära kub av choklad...
Det som bland annat kännetecknar en kub är just det faktum att den INTE är rektangulär, fast det kanske Riesen fått dispens för.
Sedan kvittar det nog om chokladen är av kubform eller rektangulär form vad gäller smaken skulle jag tro.
Kommentarer: 3 stycken.
Kategori: Reklam

Onsdagen den 15/12, 2004 - 13:40
Gevalias nyare "oväntat besök"-slogan stämmer inte
Förr hade kaffetillverkaren Gevalia som slogan:
...när du får oväntat besök
Med tanke på hur reklamfilmerna såg ut då så stämde det alldeles korrekt. Det kunde vara grannen ovanför som rasade genom golvet med sitt badkar, eller att ett passagerarfartyg gick på grund precis utanför dörren på en skärgårdskobbe. Då var det verkligen oväntat, besöket alltså.

Deras nyare slogan är nu:
...när du vill få oväntat besök
Vilket inte alls blir korrekt när man ser reklamfilmerna de gjort till detta. Nu handlar det om att en grabb försöker locka över granntjejen via hennes katt. Eller tjejen som sitter vid ett öppet fönster ut mot gatan, och som med sin kaffekopp sprider ut doften till enbart den man hon vill ha. Eller den där trädgårdskötartjejen som sätter igång vattenspridaren precis när mannen hon vill ha står ivägen, så han ska bli sur och komma och klaga. Och på samma sätt är det med övriga reklamer i samma serie. Då är det inte ett oväntat besök, det är planerat i allra högsta grad, samt även vem fikat ska ske med.
Grabben i texten ovan vill inte att Märta 79 år helt oväntat ska plinga på dörren och hämta tillbaka granntjejens katt och bjudas på kaffe.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Reklam

Torsdagen den 18/11, 2004 - 16:24
Fel i reklamen för BMW X3
I reklamfilmen för BMW:s X3-serie finns det ett fel. För er som inte kommer på vilken reklam jag menar, så är det den där man ser en bil med vyer från olika omgivningar samtidigt inklippt i både bilen och det runt om. Finns att titta på om man tittar in på BMW:s hemsida.

I ett inklipp är det vinter och bilen åker förbi ett gäng snowboardåkare som åker åt samma håll som bilen. I klippet efter tittar kameran in i en av sidospeglarna, och där ser man nu plötsligt dessa åkare försvinna i fjärran med ryggarna vända mot betraktaren. Det är helt logiskt fel. När man passerar någon som åker åt samma håll som en själv och sedan tittar på denne via backspegeln eller sidospegeln så ser man dennes ansikte och framsida, inte ryggen. Men vad vet jag, de kanske vände om precis som de blev passerade och sedan helt magiskt började åka uppför backen igen.
Kommentarer: Bli först!
Kategori: Reklam