Ölefanten är såklart Smala Elefanten, som är jag, Fredrik Wicksell från Stockholm.
Jag är född på 70-talet och har druckit öl sedan 90-talet.

Under sommaren 2018 ville jag bryta vanan att man på Systembolaget så ofta bara köper sådant man känner till och har druckit förr, det vill säga säkra kort, och istället våga testa något annat och bredda vyerna.
Så vid mitt första besök under semestern köpte jag enbart sådant jag aldrig druckit tidigare, och drack en ny öl om dagen i snitt under hela semestern.
Sedan har det fortsatt.

I början tog jag bara en bild på det jag druckit och lade upp på Instagram och Facebook utan vidare förklaring och åsikter än att tala om vad ölet hette och vilken alkoholstyrka det hade. Med tiden började det dock komma önskemål om att även ge en kommentar och sätta ett betyg .
Så med start 2019 började jag skriva ner lite mer fakta om varje öl och sätta ett övergripande betyg. Tre gånger per vecka har jag nu som mål att testa ett öl enligt ovan, och då kommer det även med öl jag druckit förr (men som ännu inte fått något betyg).

Jag är ingen ölexpert kan jag med lätthet erkänna. Har i princip ingen koll på de olika ölstilarnas tillverkningsprocesser och vad som särskiljer dem från varandra om någon skulle fråga mig mitt i natten, utan jag går i princip enbart på huruvida jag tycker ölet är gott eller inte när jag sätter mina betyg och ger mina kommentarer. Ha gärna det i åtanke om jag klankar ner på ett öl som eventuellt smakar som det ska göra (eller inte göra) enligt sin tänkta stil och du tycker annorlunda.

Hoppas du finner nöje och inspiration och lite vägledning här för nästa ölköp!
Drick med måtta!

/ Fredrik